of 59123 LinkedIn

BSR sluit Neerijnen en West Maas en Waal aan op LV WOZ

Reageer

De gemeenten Neerijnen en West Maas en Waal zijn door Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ).

BSR is daarmee het eerste samenwerkingsverband met waterschaps- en gemeentelijke heffingen dat gemeenten aansluit op het centrale loket voor WOZ-gegevens.

Via de Landelijke Voorziening WOZ stellen gemeenten de WOZ-waarde van woningen, bedrijven en andere objecten beschikbaar aan geïnteresseerde partijen, voor wie de WOZ-waarde een belangrijk gegeven is, zoals de Belastingdienst en het waterschap.

Belastingsamenwerking Rivierenland is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingen van tien gemeenten, Waterschap Rivierenland en afvalverwerker Avri. Daarnaast voert BSR voor deze tien deelnemende gemeenten de Wet WOZ uit en voor twee gemeenten ook de BAG en WKPB.

 

Eerste kantoor met waterschaps- en gemeentelijke heffingen dat gemeenten aansluit op LV WOZ

BSR is het eerste belastingsamenwerkingsverband met waterschaps- en gemeentelijke heffingen dat gemeenten op de LV WOZ heeft aangesloten.

Voorafgaand aan de technische aansluiting door Centric heeft BSR veel werk besteed aan het valideren van alle gegevens. Om de consistentie en de kwaliteit van ingelezen gegevens te bewaken, hanteert de LV WOZ namelijk een gewijzigd gegevensmodel met strakkere controles.

“Wij zijn trots dat deze stap is gezet en gaan nu verder met het aansluiten van de andere acht gemeenten die zijn aangesloten bij BSR”, aldus Mary Scholtus, directeur van BSR.

 

BSR haalt WOZ-waarden op voor deelnemers

Voor de gemeenten waarvoor BSR de Wet WOZ uitvoert, beschikt Waterschap Rivierenland al over de WOZ-gegevens die nodig zijn voor het vaststellen van de waterschapsheffingen. Wanneer andere inliggende gemeenten aansluiten op de Landelijke Voorziening WOZ, kan BSR op termijn ook voor die gemeenten de WOZ-waarden daaruit halen en vervalt de nu gebruikte uitwisseling via bestanden.

 

Contact:

Silvia Thape, Communicatieadviseur
+31 6 10 93 57 21 / silvia.thape@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers