of 59123 LinkedIn

Belastingsamenwerking West-Brabant sluit aan op Berichtenbox

Reageer

Als een van de koplopers biedt Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) lokale belastingaanslagen van meerdere jaren op één aanslagbiljet. Daarnaast is BWB nu aangesloten op de Berichtenbox, de persoonlijke postbus voor digitale berichten van de overheid.

De aanslag van BWB bevat onder meer de afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting, rioolheffing en de zuiveringsheffing van het waterschap. Door aanslagen van twee jaren op één biljet te combineren, hoeven er niet langer twee aparte aanslagbiljetten verzonden te worden.

De gecombineerde aanslag, mogelijk dankzij aanpassing van de belastingsoftware door Centric, zorgt voor een aanzienlijke besparing. De verdere digitalisering van de dienstverlening sluit bovendien aan bij de duurzaamheidsvisie van de BWB.

 

Direct betalen via QR-code

Nieuw is ook de toepassing van een QR-code op de aanslagen. Met behulp van deze code kan de aanslag direct online worden betaald.

Daarnaast maakt BWB sinds dit jaar gebruik van de Berichtenbox, de persoonlijke postbus voor digitale berichten van de overheid. Centric heeft de aansluiting van BWB op deze landelijke voorziening verzorgd. Inwoners van de gemeenten die bij het samenwerkingsverband zijn aangesloten, ontvangen de aanslag eveneens in hun Berichtenbox.

Om de succesvolle samenwerking te onderstrepen sneed Theo Schots , voorzitter algemeen bestuur bij BWB, de taart aan onder toeziend oog van controller en plaatsvervangend directeur René Naaktgeboren.

 

Over BWB

De BWB voert de belastingwerkzaamheden uit voor de gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Woensdrecht, Zundert alsmede voor het Waterschap Brabantse Delta. BWB gebruikt hiervoor de belastingsoftware van Centric. Jaarlijks verstuurt BWB in totaal meer dan 600.000 aanslagbiljetten.

Theo Schots en René Naaktgeboren, voorzitter van het algemeen bestuur respectievelijk plaatsvervangend directeur van Belastingsamenwerking West-Brabant.

 

Contact

Silvia Thape, Communicatieadviseur
31 6 10 93 57 21 / silvia.thape@centric.eu
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers