of 59761 LinkedIn

App voor waarschuwingen incidenten havengebied

App voor waarschuwingen incidenten havengebied. Veiligheidsregio Zeeland en Zeeland Seaports lanceerden op 16 november een nieuw waarschuwingssysteem voor incidenten in het havengebied in Zeeland
Reageer

Veiligheidsregio Zeeland en Zeeland Seaports lanceerden op 16 november een nieuw waarschuwingssysteem voor incidenten in het havengebied in Zeeland. Bedrijven in het havengebied die zijn aangesloten op het systeem krijgen direct een melding wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden en er gevaar dreigt voor de omgeving. Ook werknemers en particulieren die de app Alert4All op hun telefoon hebben ontvangen een bericht. De app is gratis te downloaden in de Appstore (of Playstore).

Alert4Omgevingen

Vanaf 16 november zijn alle BRZO-bedrijven in de havengebieden van Vlissingen/Borsele en Terneuzen  aangesloten op het alerteringssysteem Alert4Omgevingen. Zodra er in het bedrijf een incident plaatsvindt met mogelijk gevaar voor de omgeving zal het bedrijf behalve 112 bellen, ook een melding doen in het systeem Alert4Omgevingen. Op basis van de risicoscenario’s van dat bedrijf en meteo-informatie stuurt het systeem dan een alert uit (per mail en SMS) naar andere aangesloten bedrijven, met een advies wat men het beste kan doen.

 

Samenwerking

De totstandkoming van het systeem en de app gebeurt in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio Zeeland en Zeeland Seaports. Hein Versluis, adviseur havenveiligheid van Zeeland Seaports licht toe:

 

           “ Zeeland Seaports heeft een sterk ontwikkeld Petrochemisch cluster. Verreweg de meeste BRZO-bedrijven in Zeeland zijn gevestigd in het Zeeuwse havengebied. Als Havenautoriteit zijn we ons daarvan bewust. Naast een economische motor voor de regio willen we vooral een veilige haven zijn. Een veilige haven voor onze omgeving, de ruim 200 bedrijven en de duizenden schepen die ons jaarlijks bezoeken. Het is daarom vanzelfsprekend dat we dit initiatief maximaal steunen en nauw betrokken zijn bij de implementatie. Alert4Omgevingen biedt bovendien de mogelijkheid om ook bij meer maritieme incidenten de omgeving snel te alerteren.”

 

Andere bedrijven en schepen

Ook bedrijven die niet zelf met gevaarlijke stoffen werken maar wel in een van de havengebieden gevestigd zijn kunnen zich laten registreren bij Alert4Omgevingen. Zij kunnen immers de gevolgen ondervinden van een incident in hun omgeving. Ze krijgen dan in voorkomende gevallen eveneens  een mailbericht of SMS met advies wat te doen.

 

Daarnaast is er de app Alert4All, die meteen na een melding in het systeem een pushbericht stuurt naar alle telefoons waarop de app is geïnstalleerd. De app is daarmee relevant voor medewerkers van bedrijven in de havengebieden, medewerkers op schepen en voor toeleveranciers van bedrijven. Zo is men snel op de hoogte als er ergens wat is gebeurd. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers