of 59130 LinkedIn

Alphen als 1e aan de slag met Portaal voor het Sociaal Domein

Reageer
Vanaf februari 2016 werkt gemeente Alphen aan den Rijn als eerste gemeente in Nederland met het online Portaal voor het Sociaal Domein. De gemeente stimuleert daarmee de zelfredzaamheid van inwoners die hun situatie willen verbeteren.

Onder de naam ‘Mijn overzicht’ zet Alphen aan den Rijn deze dienst in voor mensen die geholpen worden door het Serviceplein of die gebruikmaken van een inkomensvoorziening, zoals een uitkering.

Het portaal biedt inwoners inzicht in hun gemaakte afspraken en acties. Persoonlijke gegevens zijn in het portaal snel en eenvoudig te wijzigen, informatie is 24/7 bereikbaar en het portaal zorgt voor korte communicatielijnen met de gemeente.

 

Aanvulling op persoonlijk contact

Burgers kunnen zonder tussenkomst van een professional online acties uitvoeren. Ook kunnen uitkeringsspecificaties op elk gewenst moment worden ingezien. Doordat burgers zelf specificaties kunnen opvragen hoeft de gemeente deze niet te printen en te versturen. Een gemeente bespaart daarmee op de verzendkosten en op de administratieve last.

Alphen zet deze digitale service in als aanvulling op het persoonlijke contact dat de inwoners hebben met de medewerkers van het Serviceplein. Alphen aan de Rijn heeft deze oplossing ontwikkeld in co-creatie met Centric en samen met inwoners.

 

Nardy Beckers over selfservice

In deze video vertelt Nardy Beckers, manager Serviceplein, welke zaken inwoners van Alphen aan den Rijn zelf kunnen regelen via het portaal.

 

 

Contact:

Chris Sysock, Accountmanager. +31 182 34 57 01 / chris.sysock@centric.eu 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers