of 63428 LinkedIn

Alle basisgegevens bij de hand

Als u verwacht in deze blog een bruisende visie aan te treffen op een actueel thema op het gebied van de basisregistraties, dan moet ik u teleurstellen. Het gaat nu eens gewoon over een product. Want al zeg ik het zelf: we maken echt iets moois.

Het heet Key2Informatie en geeft medewerkers van een lokale overheidsorganisatie toegang tot alle relevante basisgegevens. Overal, in samenhang, voor ieders werkzaamheden en razendsnel bovendien.

Basisgegevens en hun onderlinge samenhang staan bij Key2Informatie dus centraal. Dat kunnen gegevens uit één van de 13 actuele basisregistraties zijn, maar ook zaken of documenten. Ook krijgen organisaties de mogelijkheid om eigen (geo-)gegevensverzamelingen toe te voegen aan Key2Informatie.

 

Gerelateerde gevensmagazijnen

Waarschijnlijk zijn er al de nodige gegevensmagazijnen binnen uw organisatie. En hoeveel databases zijn dat dan bij elkaar? Om van al die gegevens zinvolle informatie te maken is het belangrijk dat de verschillende magazijnen in samenhang gebruikt kunnen worden. Ze moeten aan elkaar worden gerelateerd.

 

In feite dienen gemeenten een binnengemeentelijk stelsel van basisgegevens, zaken en documenten te creëren. Toch een bruisende visie dan? Met Key2Informatie wordt het in ieder geval werkelijkheid. Daarbij spelen een communicatielaag die de relevante standaard uitwisselingsformaten StUF-BG 03.10, StUF-Geo IMGeo en StUF-ZKN 03.10 ondersteunt, een belangrijke rol.

 

Snelle zoekfunctie

Ook erg handig: Key2Informatie wordt geleverd met een portaal met een zoekfunctie over alle objecten en hun kenmerken heen. De zoekfunctie geeft zeer snel grote hoeveelheden resultaten terug, vergelijkbaar met een zoekmachine op het internet. Het portaal is uitermate geschikt voor gebruik met tablets en laat alle relevante basisgegevens in hun samenhang zien. Gebruikers hebben dus altijd alles bij de hand. Een mooie ontwikkeling: vooral de zoekfunctie zult u ook terugzien in andere Centric-oplossingen.

 

Een kort voorbeeld uit de praktijk. Stel dat er binnen een gemeente een bedrijf gevestigd is dat geluidshinder veroorzaakt. Gaan ambtenaren hiermee aan de slag, dan willen ze direct inzicht in de bedrijfsgegevens, de verleende vergunningen, met inzicht in alle documenten die daar bij horen.

Omdat we graag één portaal willen aanbieden voor de ontsluiting van basisgegevens, voegen we ook de functionaliteit van onze organisatiebrede GIS-oplossing (Key2Geo) toe aan Key2Informatie. Bestaande gebruikers van Key2Geo kunnen hiervan profiteren. Wilt u weten hoe, neem dan contact met me op.

 

Nieuwsgierig geworden? Op de beurs Overheid & ICT laat ik u graag de mogelijkheden zien.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers