digitaal / Partnerbijdrage

Hoe digitaal volwassen is uw gemeente? Doe mee met de ICT Benchmark Gemeenten

Hoe digitaal volwassen is uw gemeente? Doe mee met de ICT Benchmark Gemeenten

19 februari 2021

In de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten meten we de digitale volwassenheid om de deelnemers inzicht te geven in hun digitale potentieel. Bent u benieuwd hoe dit bij uw gemeente gesteld is? Doe dan mee met de ICT Benchmark Gemeenten.

In de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten meten we de digitale volwassenheid om de deelnemers inzicht te geven in hun digitale potentieel. Hieruit blijkt dat gemeenten nog maar aan het begin staan van hun digitale transformatie. We onderscheiden drie groepen in het onderzoek naar de digitale volwassenheid van gemeenten.

 

1      Een kopgroep (20%).

2      Gemeenten die onderweg zijn (60%).

3      Startende gemeenten die zich nog sterk oriënteren op de fysieke dienstverlening (20%).

 

De stormachtige ontwikkeling die ICT doormaakt is nog onvoldoende terug te zien is in de gemaakte kosten voor ICT. Deze stegen sinds 2004 namelijk nooit meer dan de inflatie. Het besef van “digitaal is het nieuwe normaal” is bij de gemeentelijke top nog onvoldoende in de breedte doorgedrongen. Beslissingen over de inzet van ICT worden nog te vaak aan ICT-deskundigen overgelaten. Bent u benieuwd hoe dit bij uw gemeente gesteld is en wilt u ook weten wat de impact van corona is op de ICT-kosten van gemeentelijke organisaties?

 

ICT-kosten bedragen gemiddeld 86 euro per inwoner

De gemiddelde ICT-kosten van gemeenten bedroegen afgelopen jaar € 86 per inwoner. Wilt u weten of uw gemeente veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere gemeenten? Bent u benieuwd hoe volwassen uw ICT-functie is? Wilt u een overzicht hoe de servicelevels van uw gemeente zich verhouden tot die van andere? Wilt u samen met collega's op zoek naar best practices? Met ruim vijftien jaar benchmarkervaring hebben wij diverse gemeenten geholpen meer zicht te krijgen in de eigen ICT-kosten en hoe deze kosten zich verhouden tot andere gemeenten.

 

Naar de ICT Benchmark Gemeenten

 

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Pim Freriks.

pim.freriks@mxi.nl

06 47 95 37 48.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.