digitaal / Partnerbijdrage

100% digitale dienstverlening voor gemeente Ede in 2025

100% digitale dienstverlening voor gemeente Ede in 2025. Digitale aangifte geboorte vanuit kraambed in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Digitale aangifte geboorte vanuit kraambed in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Over tien jaar moet de dienstverlening van de gemeente Ede richting haar inwoners volledig online verlopen. Te beginnen met de geboorte- en overlijdensaangiftes. De gemeente Ede gaat daarbij voortvarend aan het werk. “Het laatste dat we als gemeente willen, is stilstand in de dienstverlening richting onze inwoners.”

                     

“Tijd wordt geld: je kunt meer werk doen in dezelfde hoeveelheid tijd.”

Henk van den Boom
afdelingsmanager Burgerzaken en receptiebalies gemeente Ede

In augustus en september van dit jaar worden de apps iGeboorte en iOverlijden van PinkRoccade Local Government operationeel in Ede. Aanvragen van paspoorten en rijbewijs via het totaalpakket iBurgerzaken volgen in het najaar. Henk van den Boom, afdelingsmanager Burgerzaken en receptiebalies bij de gemeente Ede: “Omdat wij het nog geen goed moment vonden om de Burgerzaken applicatie te gaan aanbesteden, heeft Ede ervoor gekozen om op deze manier in te zetten op digitale dienstverlening. Het laatste dat we als gemeente willen, is stilstand in de dienstverlening richting onze inwoners.”

Lees verder in de klantcase

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.