digitaal / Partnerbijdrage

Combineren van data in het sociaal domein is een uitdaging

Sluit ons aanbod van data en visualisaties aan bij jouw behoefte?

We startten afgelopen najaar een onderzoek. Uit de tussentijdse update blijkt: Je wilt meer ermee doen maar het combineren van data in het sociaal domein is een uitdaging.

We onderzoeken de behoefte en wensen van managementinformatie binnen het sociaal domein

We waren benieuwd of onze manier voor het leveren van data en visualisaties (nog) aansloot bij de vraag van jouw gemeente. In de vorm van een enquête en eventueel interview vroegen we naar het gebruik van data en op welke manier je deze data omzet naar informatie.

Het sociaal domein wil meer doen met data

De bevindingen uit ons onderzoek sluiten aan bij het onderzoek van Binnenlands Bestuur en Kurtosis. Meer informatie hierover lees je in dit blog.

Gemeenten gaan steeds vaker zelf met data aan de slag

Ze bouwen data om naar zinvolle overzichten en dashboards. De aandacht voor datagedreven werken binnen het sociaal domein groeit. De rol voor ons als leverancier verschuift dan ook. Gemeenten zien graag dat wij de data leveren zodat zij er zelf mee aan de slag kunnen.

Het combineren van data in het sociaal domein is een uitdaging 

Er zijn zoals je leest in de blog nog genoeg gemeenten die geen data-analist in dienst hebben. Het is dan soms lastig om de informatiebehoefte te vervullen. Het combineren van data in het sociaal domein is namelijk een uitdaging. Denk aan de financiële gegevens rondom uitkeringen, hun inhoudingen en alle bijkomende uitzonderingsgevallen. Dit maakt het complex om de juiste data te gebruiken. Hiervoor heb je kennis en expertise nodig over het domein

Je haalt meer informatie uit je data met waardevolle dashboards 

Wij kunnen jouw gemeente helpen om data te transformeren naar waardevolle informatie. Wij zetten graag onze expertise over het sociaal domein en de skills voor het maken van een waardevol dashboard bij jullie in

We zorgen ervoor dat we aan blijven sluiten bij jouw behoefte 

De komende tijd gaan wij ons verder verdiepen in de resultaten uit het onderzoek. We gaan nadenken over nieuwe ontwikkelingen zodat wij nog beter kunnen aansluiten op de vraag van jouw gemeente.

Wil je hier meer informatie over? Aarzel niet om me een berichtje te sturen via aniek.devet@pinkroccade.nl. Of bel me op 06 2875 9855.

Aniek de Vet, Consultant

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.