digitaal / Partnerbijdrage

De AVG en datalekken

De AVG en datalekken. Aantoonbaarheid centrale logging

31 december 2020
Ton-Timmermans.jpg

Weer is er een ziekenhuis in verlegenheid gebracht door een medewerker die onrechtmatig dossiers van patiënten inzag. Pas veel later is dit per toeval aan het licht gekomen doordat sommige verkregen gegevens in een boek werden terug gevonden. Binnen je gemeente heb je ook registraties die gevoelig kunnen zijn voor onrechtmatig gebruik.

iLogboek in onze Privacy en Security route
Met een product als iLogboek ben je veel beter en eerder in staat om onrechtmatige raadplegingen te onderscheppen. Dit is daarmee een onmisbare tool voor de Functionaris gegevensbescherming maar ook voor de Gegevensbeheerder om de kwaliteit en integriteit van de gegevens te waarborgen.

Rapportages in iLogboek
Het bevragen van persoonsgegevens op vreemde tijdstippen of een afwijkend aantal raadplegingen krijg je in beeld met onze applicatie: iLogboek.

Aantoonbaarheid centrale logging
Richting de toezichthouder Autoriteit persoonsgegevens kun je aantonen dat je de gegevensbescherming van je burgers de juiste aandacht geeft door het inzetten van een centraal logging component zoals bedoeld door VNG Realisatie.

Standaard voor Logging
VNG Realisatie heeft een nieuwe standaard vastgesteld voor logging. Via de quick start guide krijg je info over de nieuwe standaard en hoe deze in te passen in je landschap.

Neem contact met ons op
Heb je vragen over de nieuwe applicatie iLogboek? Neem dan contact op met je Accountmanager:

Harald Steinmeijer | 06 295 259 24 
Thomas van Son | 06 295 282 10 
Jochem Lam | 06 147 290 40

 

Ton Timmermans, Product Owner Gegevensmanagement

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.