of 59250 LinkedIn

Klaas Neutel: Sneller internet via meldpunt

Statenlid Klaas Neutel van CDA Drenthe is helemaal klaar met de slechte bereikbaarheid. Wie benadert hij om het probleem onder de aandacht te brengen?

Een trage internetverbinding en geen mobiel bereik hebben is niet alleen vervelend, het is ook nog eens gevaarlijk bij noodsituaties en het werkt belemmerend voor de Drentse economie, denken CDAafdelingen in Drenthe.

Netwerk van Klaas Neutel, provinciaal statenlid in Drenthe

Statenlid Klaas Neutel van CDA Drenthe is helemaal klaar met de slechte bereikbaarheid: ‘Het bereik in Drente is slecht, dat geldt zowel voor mobiele telefonie als voor internetverbindingen. Veel Drentenaren moeten eerst naar buiten lopen voordat ze een telefonisch gesprek kunnen voeren. Dat is onhandig en ook gevaarlijk. Wat gebeurt er wanneer 112 gebeld moet worden en er geen bereik is?’

Daarnaast ondervindt ook de Drentse economie overlast van de slechte bereikbaarheid. ‘In stedelijk gebied valt het nog mee, maar alles wat daar buiten valt heeft meestal een trage verbinding. Als we leegstand en krimp willen voorkomen, moeten we zorgen voor goede internetverbinding is voor bedrijven.’ In overleg met CDA-afdelingen van Meppel, De Wolden en Westerveld is er een meldpunt geopend.

‘Binnen twee weken kregen we al 42 reacties, waaronder een medisch-technisch bedrijf dat geen grote bestanden kan downloaden, een communicatiebedrijf dat kampt met zeer traag internet en een camping die ontevreden gasten heeft. We zien in Reggefiber en KPN belangrijke partijen om te helpen. Zij moeten niet alleen glasvezelverbinding aanleggen in rendabele gebieden, maar ook in onrendabele gebieden. Ook de provincie moet zich hard maken voor deze zaak.’

Bart van Dekken, kandidaat statenlid CDA
De CDA-afdelingen van meerdere gemeenten werken samen met het meldpunt. Neutel overlegt daarom met Bart van Dekken van CDA De Wolden

Ard van der Tuuk, gedeputeerde PvdA
Neutel zoekt contact met gedeputeerde Ard van der Tuuk om de slechte bereikbaarheid ook bij de provincie op de agenda te krijgen.

Eelco Blok
Neutel wil de resultaten van het meldpunt aanbieden bij KPN. Eelco Blok is CEO en bestuursvoorzitter bij het bedrijf, dat telecommunicatie en ict-diensten levert.

Bert Nijboer, directeur Reggefiber
Reggefiber kan veel betekenen voor een betere bereikbaarheid in Drenthe. Het is daarom belangrijk dat directeur Bert Nijboer de resultaten bekijkt.

Steun van D66
In Provinciale Staten van Drenthe gaat D66 samen met het CDA een amendement indienen om de aanleg van breedband te versnellen. Het proces is volgens D66-statenlid Jurr van Dalen te stroperig. Beide partijen vragen de provincie een Marktuitvraag te organiseren bij de aanbieders wie heel Drenthe van sneller breedband kan voorzien en tegen welke prijs.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.