of 59345 LinkedIn

Special Sociaal 2018

Sturen op resultaten en kwaliteit in het sociaal domein


Vier jaar na de decentralisaties Wmo2015, Jeugdwet en Participatiewet hebben de gemeenten de basis veelal op orde. De verwachting van de decentralisaties – dat inzetten op preventie zou leiden tot minder (dure) zorg – komt echter nog niet uit. Ook is het meten van de doelen, en het bijsturen van beleid, nog altijd lastig. Gemeenten zijn wel volop bezig om een goede en werkbare manier te vinden om te sturen op resultaten en kwaliteit in het sociaal domein.

 

In deze special o.a. aandacht voor:

 1. Onderzoek: klachten en bezwaarschriften in het sociaal domein, met oa interview Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen.
 2. Resultaatmeting in Wmo en jeugdhulp: regio Utrecht West (De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Woerden, Stichtse Vecht) werkt met Zorgpaden en de outcome indicatoren jeugd die naar Wmo worden vertaald.
 3. Sturen op data of op de echte problemen? – interview met Albert Jan Kruiter, Instituut voor Publieke Waarden.
 4. Coöperatie Uden: eén huishouden, één plan, één minimuminkomen is de ambitie, waarbij ook vrijwilligerswerk en mantelzorg als volwaardige bijdrage gelden.
 5. Essay: inkoop zorg door Niels Uenk en Tim Robbe

 

De special verschijnt op vrijdag 9 november 2018. U kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 5 november 2018 11.00 uur. 

 

De gehele top van het lokale bestuur heeft een abonnement op Binnenlands Bestuur. Zij ontvangen het blad elke veertien dagen op vrijdag op het huisadres. Het blad is al ruim 35 jaar hét medium voor onafhankelijk nieuws, opinie en achtergrond. Themanummers van Binnenlands Bestuur worden meer dan uitstekend gelezen.

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

 • 200.000 unieke bezoekers per maand
 • 9 nieuwsbrieven, totaal ca. 53.000 unieke abonnees
 • Linkedin Groep met ca 59.000 leden
 • Magazine (papieren versie) 40.000 abo (op privé adres)
 • Magazine (digitale versie) 12.000 abo
 • Vacaturebank ca 190.000 pageviews per maand

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl