of 64740 LinkedIn

Special Arbeidsmarkt - krapte op de arbeidsmarkt

Afbeelding

Er is sprake van een ongekende spanning op de arbeidsmarkt. Voor het eerst sinds het begin van deze eeuw is de spanning zo hoog opgelopen dat er meer vacatures zijn dan werklozen: in het tweede kwartaal van 2021 stonden er tegenover elke 100 werklozen 106 openstaande vacatures. In augustus waren er 16.000 openstaande vacatures in het openbaar bestuur.


In de arbeidsmarktspecial van Binnenlands Bestuur gaan we op zoek naar de oplossing op de volgende vragen. Hoe kom je in tijden van aanhoudende, zelfs oplopende arbeidsmarktkrapte als decentrale overheid toch aan voldoende personeel? Rianter belonen? Minder hoge eisen stellen? Extra trainees aannemen? Of toch maar meer inhuren? In deze special wordt onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 

  1. Hoe erg is de situatie eigenlijk qua vacatureproblemen? Voor welke functies is de nood het hoogst? De nieuwste cijfers.
  2. Wat zouden overheidsorganisaties kunnen doen om de vacaturenood te verlichten? Wat doen ze, en wat adviseren wervingsbureaus en hrm-experts?
  3. Wat kan de Algemene Bestuursdienst voor de overheid betekenen met betrekking tot moeilijk vervulbare topfuncties?
  4. Wat doen overheden in het buitenland bij oplopende arbeidsmarktkrapte? Is daarvan te leren?

De arbeidsmarktspecial biedt een uitgelezen kans om uw organisatie te presenteren aan managers en HR-Professionals bij de overheid.


De unieke uitgave verschijnt op vrijdag 29 oktober, u kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 25 oktober 11.00. Klik hier voor de advertentiemogelijkheden!De marktplaats voor overheidsvacatures

Binnenlands Bestuur is al ruim 40 jaar de marktplaats voor overheidsvacatures. Met ons magazine, website en Social Media informeren wij ruim 100.000 potentiële ambtenaren en bestuurders. Door de unieke combinatie van nieuws en vacatures bereikt u met Binnenlands Bestuur ook de latente overheidsprofessionals. Informeer bij onze salesafdeling naar de verschillende mogelijkheden om uw droom kandidaat te vinden.


Verstuur dit artikel naar Google+

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

  • 200.000 unieke bezoekers per maand
  • 10 nieuwsbrieven, totaal ca. 55.000 unieke abonnees
  • Linkedin Groep met ca 62.000 leden
  • Magazine (papier+online) 44.528 abo (op privé adres)
  • Vacaturebank ca 190.000 pageviews per maand
  • Nieuwe samenwerking Binnenlands Bestuur en Finance.nl

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl