of 64621 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Dick van Huizen wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Nijkerk. Hij start per 1 juli en gaat zich in eerste instantie richten op het verder door ontwikkelen van de organisatie. Hij is de opvolger van interim-gemeentesecretaris secretaris Lotte de Jong.

  Dick van Huizen

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris Gemeente Nijkerk

  Nieuwe werkgever: Gemeente Nijkerk

  Datum in dienst treding: 01 jul 2021

  Oude functie: algemeen directeur

  Oude werkgever: De BUCH werkorganisatie van Bergen Uitgeest Castricum Heiloo

 • Eric Jongmans (66) is wegens het vertrek van Wies Vonck tot juli 2021 waarnemend secretaris-directeur van waterschap Scheldestromen. Eerder was Jongmans gemeentesecretaris van Oudewater, IJsselstein en Heusden en secretaris-directeur van de waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta.

  Eric Jongmans

  Nieuwe functie: interim-secretaris-directeur

  Nieuwe werkgever: waterschap Scheldestromen

  Datum in dienst treding: 09 apr 2021

  Oude functie: secretaris-directeur

  Oude werkgever: waterschap Hollandse Delta

 • Wouter Abee wordt per 1 juni 2021 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen. Tot die datum is hij nog werkzaam als Manager Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) in Sliedrecht. Abee (39) volgt Bart Verhagen op, die interim-gemeentesecretaris was sinds het vertrek van Wabe Wieringa in januari 2021.

  Wouter Abee

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur

  Nieuwe werkgever: Gemeente Zaltbommel

  Datum in dienst treding: 01 jun 2021

  Oude functie: Manager Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD)

  Oude werkgever: Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD)

 • Onderzoeksbureau Atlas voor gemeenten, onderdeel van Sijthoff Media, heeft Rein Halbersma per 1 april aangesteld als nieuwe directeur. Hij volgt Marco Kerste op. Voor zijn aantreden als directeur van Atlas voor gemeenten was Halbersma onder andere werkzaam als onderzoekscoördinator van de Kansspelautoriteit (Ksa) en als economisch expert bij het economisch-medisch bureau van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Halbersma is in 2002 gepromoveerd in de theoretische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in economisch beleidsonderzoek.

  Rein Halbersma

  Nieuwe functie: directeur

  Nieuwe werkgever: Atlas voor gemeenten

  Datum in dienst treding: 01 apr 2021

  Oude functie: onderzoekscoördinator

  Oude werkgever: Kansspelautoriteit (Ksa)

 • Victor Dobbe

  Victor Dobbe

  Nieuwe functie: Concerndirecteur beleid, portefeuille opgaven fysiek domein/mobiliteit

  Nieuwe werkgever: Gemeente Westland

  Datum in dienst treding: 01 apr 2021

  Oude functie: Manager strategie en bestuur

  Oude werkgever: Metropoolregio Rotterdam Den Haag

 • In zijn nieuwe rol stuurt en dient hij het Publieke Sector team binnen de regio en zal hij een sleutelrol vervullen in het vormgeven en executeren van Cisco’s strategie voor de publieke sector. Daarbij zal hij zich inzetten in het opbouwen en onderhouden van betrouwbare samenwerkingen met de overheid, de gezondheidszorg, onderwijs en kritieke infrastructuren.

  Hendrik Blokhuis

  Nieuwe functie: Directeur Publieke Sector EMEAR

  Nieuwe werkgever: Cisco

  Datum in dienst treding: 18 mrt 2021

  Oude functie: Directeur Digitale Versnelling Nederland

  Oude werkgever: Cisco

 • De gemeenteraad van Weesp heeft Carin Ogier (GroenLinks, 42) aangesteld als wethouder. Zij volgt hiermee haar partijgenoot Maarten Miner op, die in februari zijn ontslag indiende. Ogier was eerder lid van de gemeenteraad in Weesp en werkzaam als programmamanager bij de gemeente Almere.

  Carin Ogier

  Nieuwe functie: Wethouder (GroenLinks)

  Nieuwe werkgever: Gemeente Weesp

  Datum in dienst treding: 11 mrt 2021

  Oude functie: Programmamanager

  Oude werkgever: Gemeente Almere

 • Coen Boode nieuwe gemeentesecretaris van Oisterwijk

Het college heeft de heer Coen Boode (43) benoemd tot gemeentesecretaris/
algemeen directeur. Momenteel is hij secretaris van de gemeente Landerd. Daarvoor was hij secretaris van de gemeente Mill en Sint Hubert. Hij start zijn werkzaamheden voor de gemeente Oisterwijk op 1 mei a.s.

Coen Boode is de opvolger van de onlangs overleden Ineke Depmann. Zij werd het afgelopen half jaar vervangen door Marc Knaapen.

Met Coen Boode treedt een jonge, ervaren en enthousiaste secretaris aan. Hij kent de praktijk van intergemeentelijke samenwerking en organisatieontwikkeling. Als bestuurslid van de Vereniging Brabantse Gemeenten overziet hij het speelveld van de Brabantse regio’s en kent hij de spelers. Van binnenuit weet hij voor welke (financiële) uitdagingen de gemeenten staan.

Het college rekent erop dat hij de gemeente stevig kan positioneren in de regio Hart van Brabant. Zeker nu Oisterwijk na de herindeling met de komst van het dorp Haaren met een inwonertal van 32.000 een nadrukkelijker rol heeft in de regio. Daarnaast ziet het college Coen Boode als een stevige aanvoerder van de ambtelijke organisatie, die als motto heeft het “waarmaken van de ambities van de inwoners en van de nieuw aangetreden gemeenteraad”. 

Coen Boode woont in ’s-Hertogenbosch, is getrouwd en heeft vier kinderen.

  Coen Boode

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris/algemeen directeur

  Nieuwe werkgever: Gemeente Oisterwijk

  Datum in dienst treding: 01 mei 2021

  Oude functie: Gemeentesecretaris

  Oude werkgever: Gemeente Landerd