of 64740 LinkedIn

Participatiedebat 2014

Afbeelding

Hoe kunt u in uw gemeente het beleid vertalen in een krachtige en haalbare praktijk die inclusie versterkt?

 

Wat is er nodig om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische
aandoening zich meer thuis te laten voelen in de wijk? En om wederkerigheid te stimuleren? Praat hierover mee op maandag 3 november 2014 in Museum Speelklok in Utrecht tijdens het zesde Participatiedebat.


Onderzoek toont aan dat mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische aandoening die in een wijk wonen vaak te maken hebben met onbegrip en eenzaamheid. Terwijl beleidsmakers vaak hooggespannen verwachtingen hebben van wat buurtbewoners bereid zijn voor deze mensen te doen. Is inclusie een illusie? Nee, natuurlijk niet. Maar het ontstaat niet vanzelf. Het wegpesten van mensen met een psychische aandoening in de Schilderswijk toont dit pijnlijk aan. Gelukkig toont onderzoek ook aan dat er goede manieren zijn om bewustwording, contact en wederkerigheid tussen bewoners te vergroten. 


Tijdens het Participatiedebat belichten sprekers dit vraagstuk van verschillende kanten.
Elisabeth van de Hoogen vraagt een panel van ervaringsdeskundigen om hierop te reageren en leidt het debat met de zaal. Tijdens een inhoudelijk interactief intermezzo gaat u met
elkaar aan de slag met uw eigen vragen.


WAAR EN WANNEER
Maandag 3 november
13.30 - 16.30 uur
Museum Speelklok, Steenweg 6 in Utrecht. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk.

Na afloop van de bijeenkomst kunt u gratis het museum bezoeken.


PARTNERS
Het Participatiedebat 2014 wordt georganiseerd door Movisie en Binnenlands Bestuur, met medewerking van Ieder(in) en Landelijk Platform GGz.

 

VOOR WIE?
Bestuurders en beleidsmedewerkers van gemeenten, maatschappelijke organisaties, woningbouwcorporaties, cliëntenorganisaties, onderzoekers en ervaringsdeskundigen.

 

We streven naar een bijeenkomst waarbij alle doelgroepen vertegenwoordigd zijn.


PRIJS?
De kosten voor deelname aan het participatiedebat:
Gemeenten : € 50,- p/p
Adviesbureau’s : € 200,- p/p

 

Verstuur dit artikel naar Google+