of 62236 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Woningtekort: hoe meet je dat eigenlijk? Nederland wil gasloos wonen, maar komt woningen tekort. Hoe groot is dat tekort, wat zou het moeten zijn en hoe meet je het eigenlijk?

  Woningtekort: hoe meet je dat eigenlijk?

  Kadaster Reageer
  Nederland wil gasloos wonen, maar komt woningen tekort. Hoe groot is dat tekort, wat zou het moeten zijn en hoe meet je het eigenlijk?
 • Kadaster onderzoekt het effect van de Starterslening. Hoeveel starters telt een gemeente en hoeveel maken er gebruik van de Starterslening?

  Kadaster onderzoekt het effect van de Starterslening

  Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer
  Hoeveel starters telt een gemeente en hoeveel maken er gebruik van de Starterslening? Het Kadaster brengt in opdracht van gemeenten in kaart hoeveel starters een woning kopen en of dat met een Starterslening is.
 • WOZ-waarden nu voor elke gemeente online. Focus wordt verlegd van hulp bij het aansluiten, naar het verbeteren van de kwaliteit van de gegevens.

  WOZ-waarden nu voor elke gemeente online

  Kadaster Reageer
  Alle gemeenten in Nederland zijn nu aangesloten op de Landelijke Voorziening Waarde Onroerende Zaken (LV WOZ). De WOZ-waarden van alle woningen zijn daarom nu op te vragen in het WOZ-waardeloket.
 • Woning verkopen? Juli en december beste maanden. Beleid kan invloed hebben op seizoenpatroon

  Woning verkopen? Juli en december beste maanden

  Kadaster Reageer
  Worden in de zomer veel huizen verkocht of liggen we liever massaal op het strand? Wat is eigenlijk het effect van seizoenen op de woningverkoop? Het Kadaster zocht het voor u uit.
 • Steeds meer bewoners grote steden verlaten de stad. Bewoners in de vier grote steden verhuizen steeds meer naar buurtgemeenten buiten de stad.

  Steeds meer bewoners grote steden verlaten de stad

  Kadaster Reageer
  Bewoners in de vier grote steden verhuizen steeds meer naar buurtgemeenten buiten de stad. Dit blijkt uit onderzoek van het Kadaster naar het verhuisgedrag van bewoners uit de vier grote steden.
 • CBS en Kadaster maken statistiek nieuwbouwtransacties. Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken

  CBS en Kadaster maken statistiek nieuwbouwtransacties

  Kadaster Reageer
  Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken. Het nieuwste alliantie-initiatief.
 • Topografie als ruggengraat: inzicht in Amsterdam. Van wijkontwikkeling tot handhaving taxistandplaatsen: thematische kaarten geven in een oogopslag inzicht.

  Topografie als ruggengraat: inzicht in Amsterdam

  Kadaster Reageer
  Van wijkontwikkeling tot handhaving taxistandplaatsen: thematische kaarten geven in een oogopslag inzicht. Als basis hiervoor gebruikt de gemeente Amsterdam de actuele locatiegegevens uit TOP10NL.
 • Woningtekort: hoe kom je van zorg tot een aanpak? Nederland komt woningen tekort en wil gasloos wonen. Wat te doen?

  Woningtekort: hoe kom je van zorg tot een aanpak?

  Kadaster Reageer
  Nederland komt woningen tekort en wil gasloos wonen. Wat te doen? Het Kadaster organiseerde vier regiobijeenkomsten waar beleidsmakers, bouwers en makelaars hun zorgen en ideeën deelden. De nood is hoog.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen