of 58952 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • Meedoen aan de Meester in je Werk-week? Dé landelijke actieweek bij gemeenten over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.

  Meedoen aan de Meester in je Werk-week?

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Van 12 t/m 16 november 2018 organiseert het A+O fonds weer de Meester in je  Werk-week . Dit is dé landelijke actieweek bij gemeenten over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en …
 • Milieuzones in de stad: welke rol heeft u als handhaver? Welke middelen heeft u tot uw beschikking?

  Milieuzones in de stad: welke rol heeft u als handhaver?

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  In 13 grote steden in Nederland geldt al een aantal jaar een milieuzone. Deze milieuzone is ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het begon met de toegang te beperken voor vrachtwagens die …
 • De essentiële elementen van een succesvolle beleidsnota. Als u deze tips toepast, weten we zeker dat u een succesvolle beleidsnota schrijft.

  De essentiële elementen van een succesvolle beleidsnota

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Een succesvolle beleidsnota enthousiasmeert, overtuigt en wordt door de lezer direct begrepen. Wellicht kent u ze ook wel, beleidsnota’s die niet voldoen aan deze voorwaarden. Ze zijn stoffig, …
 • 'De mensen zijn het belangrijkst'. De toekomst van de financiële professional in het publieke domein.

  De mensen zijn het belangrijkst

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Na 30 jaar neemt docent Marco Kramer afscheid van Bestuursacademie Nederland. We nemen de tijd om terug te kijken, om te praten over de rol van de docent en om te reflecteren op de toekomst van de …
 • De 6 belangrijkste competenties van een griffier. De griffier ondersteunt de gemeenteraad op administratief, logistiek en communicatief gebied en speelt een onpartijdige rol.

  De 6 belangrijkste competenties van een griffier

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Als griffier bent u het eerste aanspreekpunt van de gemeenteraad. U zorgt ervoor dat het besluitvormingsproces van de raad zo optimaal mogelijk verloopt. Wat komt daar nou zoal bij kijken en over …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...
 • Kijkend naar de definitie van regisseren in de Dikke Van Dale komen we niet veel verder dan de...

  Regisseren

  Kijkend naar de definitie van regisseren in de Dikke Van Dale komen we niet veel verder dan de...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.