of 59821 LinkedIn

'Corrupte' corporatiedirecteur goed aangepakt

Reageer
De raad van commissarissen van Rochdale pakt de bestuursvoorzitter van deze woningcorporatie op een goede manier aan. Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen en Wijken gezegd.

Maserati met chauffeur
De commissarissen hebben bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp vorige week met onmiddellijke ingang geschorst. Ook starten zij een grondig onderzoek naar vermeende misstanden door de directeur. Zo zou Möllenkamp zonder overleg met andere bestuurders zaken doen met commerciële projectontwikkelaars. Bovendien zou hij zichzelf verrijken met onder meer een Spaanse villa en een Maserati met chauffeur van de zaak.

Opsporingsdienst
De commissarissen bekijken verder de relatie die Rochdale heeft met projectontwikkelaar Momentum Development. De twee zijn samen van plan om ouderenwoningen in Spanje te bouwen. Parallel aan het onderzoek van de commissarissen gaat Vogelaar na of er aanleiding is tot een onderzoek door de VROM-IOD, de bijzondere opsporingsdienst van het ministerie van VROM. Vogelaar wil onder meer weten of er een relatie bestaat tussen de Spaanse villa van Möllenkamp en het beoogde woningproject voor senioren.

Lees ook:
Onverdacht maar niet onschuldig (26/09/2008)
In het beklaagdenbankje (26/09/2008)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.