of 60831 LinkedIn

Raad Schiedam wil onderzoek naar burgemeester

Burgmeeester Wilma Verver
Burgmeeester Wilma Verver
Reageer
De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Schiedam willen dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar vermeend machtsmisbruik door burgemeester Wilma Verver (VVD). De voltallige raad neemt daar donderdag een definitief besluit over, zei een woordvoerder van de gemeente dinsdag.

Privéconflict
Verver zou ervoor hebben gezorgd dat een aannemersbedrijf minder opdrachten krijgt van de gemeente Schiedam. Met dat bedrijf is zij al enkele jaren verwikkeld in een privéconflict over de verbouwing van haar woning. De zaak begon te spelen na publicaties in het AD.

Op peil

De mediaberichten waren voor de wethouders aanleiding de kwestie snel te onderzoeken. Uit dit onderzoek blijkt volgens de woordvoerder dat de financiële waarde van de gemeentelijke opdrachten aan de aannemer de laatste jaren op peil is gebleven. In 2009 ging het om 663.000 euro, vorig jaar om 791.000 euro.

Extern onderzoek

De fractievoorzitters willen toch dat een extern onderzoeker de kwestie verder onder de loep neemt. Ook Verver zelf wil dat, aldus de woordvoerder.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.