of 59821 LinkedIn

Wouter Boonstra

Wouter Boonstra is redacteur bij Binnenlands Bestuur.

 • Anderhalve meter. Why?

  12 reacties

  De anderhalvemetersamenleving. Alleen al het woord is te lang. Maar wat ik niet snap is dat het als feit wordt gepresenteerd: dit is ons voorland, dit is ‘het nieuwe normaal’. Zonder discussie. 

 • Luisterend oor

  6 reacties

  Een kwart van de Nederlanders is bereid tot geweld tegen de overheid, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid vroeg de onderzoekers meningen over asielzoekers te relateren aan ‘eventuele bedreigingen voor de nationale veiligheid’. 

 • Een nieuwe multinational

  2 reacties

  Wanneer hebt u voor het laatst drugs gebruikt? Mijn laatste keer was afgelopen weekend op een feestje. Ik dronk toen bier. Of was het zojuist? Ik haalde koffie uit de automaat. Na koffie ben ik scherper, dus kan ik het onder ‘drugs’ scharen. Toch? Tegenwoordig hoor ik regelmatig dat we in geweer moeten komen tegen ‘normalisering van drugsgebruik’. Curieus. 

 • De burger als ondermijner

  12 reacties

  ‘De boze burger lijkt een grotere bedreiging voor het openbaar bestuur dan de gemiddelde crimineel’, blijkt uit promotieonderzoek van Diana Marijnissen aan de Open Universiteit. 

 • Alleen maar verliezers

  1 reactie

  Integriteitskwesties genoeg de afgelopen jaren in bestuurlijk Nederland. Van serieuze witwasserij en omkoping tot overspel en bevoordeling van familie. 

 • It takes two to tango

  5 reacties

  ‘Als je geluk hebt, mag de gemeentesecretaris over de nieuwe burgemeester adviseren en een rol hebben in de selectieprocedure. Anders moet je het er maar mee doen.’