of 64231 LinkedIn

Saskia Buitelaar

Saskia Buitelaar is redacteur bij Binnenlands Bestuur met focus op het thema's Ruimte & Milieu.

 

Volg ook de laatste nieuwsupdates van Saskia via Twitter: SaskiaBuitelaar

 • Kramp om kritiek

  Reageer

  Het zou naïef zijn om te denken dat het complexe en omvangrijke wetgevingsproces rondom de Omgevingswet volledig vlekkeloos zou verlopen. Zelfs met alle deskundigheid en zorgvuldigheid die er door de makers in wordt gelegd, gaat er wel eens iets niet naar wens. En dat is ook geen probleem.

 • Feestje

  Reageer

  Als partner van een promovendus weet ik: in een complex en langdurig proces moet je elke mijlpaal vieren. Zo is er dus al heel wat gebak uitgedeeld en klinkend getoast aan onze keukentafel; het houdt de moed erin. Dat weet ook minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), die meer dan eens twitterde over een fuif met haar Omgevingswetteam, wanneer weer een hobbel was genomen.

 • Kostenplaatje Omgevingswet

  Reageer

  Waar blijft de zak met geld?

  Het is de prangende vraag die een Omgevingswetexpert uit een koplopergemeente aan de minister van Infrastructuur en Milieu zou willen stellen. Want ja, omschakelen naar de werkwijzen en instrumenten van de Omgevingswet, kost tijd en expertise en dus geld. De gemeenten die als eerste voortvarend de uitdagingen van de nieuwe wet aangingen, lopen daar inmiddels tegenaan.

 • Knuffeldebat

  Reageer

  Toch knap als je ‘de grootste wetgevingsoperatie sinds de vernieuwing van de grondwet in 1848’ in krap twintig uur parlementair debat door de Tweede Kamer weet te krijgen. Dat is Thorbecke destijds niet gelukt.

 • Duurzaam scoren

  2 reacties

  Een zonneveld in Zutphen, duizend laadpalen in Den Haag, zakgeld voor zwerfafval in Amsterdam. Aan duurzame initiatieven geen gebrek. En dan zijn dit nog slechts enkele projecten die afgelopen weken Binnenlands Bestuur haalden.