of 59199 LinkedIn

Rob de Wildt

Director Public Sector Cisco Nederland

 • Blijven bewegen op onze postzegel

  Reageer

  Het zal niemand, en al zeker de automobilisten niet, zijn ontgaan dat het fileprobleem weer in zijn volle omvang terug is. De afgelopen jaren is dit probleem dankzij veel extra asfalt en de crisis op de achtergrond geraakt. De economie trekt nu weer aan en de filelengte neemt flink toe. Want al het asfalt dat erbij is gekomen blijkt het extra verkeer niet te kunnen opvangen. De prognoses blijken de verkeersgroei flink te hebben onderschat. De belangrijkste reden: geïsoleerde informatiesystemen en onnauwkeurige data.

 • Wanneer is het te laat?

  Reageer

  ‘Dijkhoff luidt noodklok over toenemende cyberdreigingen’, aldus het ANP. Wanneer denkt u dat staatsecretaris Dijkhoff aan de bel trok? Bij zijn aantreden anderhalf jaar geleden? Bij het verschijnen van het AIVD-jaarverslag in april? Nee, het was begin deze maand. En dat terwijl die cyberdreigingen al jaren blijven toenemen. Maar waarom? De techniek om er iets aan te doen is immers beschikbaar. De burger mag er van uitgaan dat de overheid dit probleem eindelijk echt aanpakt. 

 • ICT moet vierde nutsvoorziening worden voor slimme stad

  Reageer

  Het smart city-concept is zo onderhand echt tot de Nederlandse steden doorgedrongen.  Niet alleen in de grote steden, maar ook in veel kleinere zijn talloze smart city-projecten van start gegaan om met behulp van technologie hun dienstverlening aan burgers en bedrijven op een hoger peil te brengen.