of 59199 LinkedIn

René Notenbomer

René Notenbomer is matchmaker voor grensverleggende duurzame projecten, business developer sustainability, adviseur en spreker. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe boek waarin hij onderzoek doet naar kansen om verduurzaming te versnellen.

 • Gasloos oliedom?

  2 reacties

  Gasloos? Hans-Jürgen barst in lachen uit. Zijn fonkelnieuwe Oostenrijkse eco-hotel is gebouwd volgens de nieuwste milieunormen. En daarom gasgestookt. Geen stookolie, hout of stroom, maar duurzaam gas. Huh?

 • Energietransitie, wir schaffen das

  Reageer

  De energietransitie is voor veel gemeenten een beproeving. In 2021 moeten de plannen gereed zijn. Gasloos, energie- en CO2-neutraal, hoe kom je tot goede resultaten? Een kleine Duitse gemeente ten noorden van Münster heeft de Energiewende succesvol opgepakt.

 • Less is more

  Reageer

  Het stimuleren van duurzaam gedrag is niet altijd even makkelijk. De huidige praktijk lijkt soms op een klassieke Western. Met politieke cowboys op stokpaardjes die wild om zich heen twitteren in hun strijd om de reeds lang verloren koppositie in de milieurevolutie weer te heroveren. 

 • Maak duurzaamheid grijpbaar

  Reageer

  Onlangs sprak ik Rachid, sinds twee jaar coördinator duurzaamheid bij een middelgrote Brabantse gemeente. Aan hem de taak om inwoners aan te sporen tot duurzaam gedrag. Maar alle campagnes ten spijt tonen de stadsgenoten weinig interesse in gasloos wonen of elektrisch rijden.