of 59082 LinkedIn

Peter Verkooijen

Peter Verkooijen is correspondent in de Verenigde Staten.
 • Toekomstvast

  Reageer

  Net voor de zomervakantie publiceerde het Witte Huis een plan voor een nationaal online identiteitssysteem. De National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace (NSTIC) belooft een eind te maken aan de wildgroei in gebruikersnamen en wachtwoorden op het internet.

 • Interactieve politiek

  Reageer

  Kandidaat-Kamerleden doken deze verkiezingen op de sociale media. Driekwart is actief op het internet volgens adviesbureau Politiek Online. Bijna de helft heeft een LinkedIn-profiel. Ruim eenderde twittert.

 • Gevraagd: overheidsregie

  Reageer
  Europese overheden verslikken zich vaak in prestigieuze ICT-projecten. De Britse krant The Independent berekende dat mislukte projecten de belastingbetaler de afgelopen 10 jaar 26 miljard Britse ponden hebben gekost.
 • Digitaal mijnenveld

  Reageer

  Janet Napolitano klonk op het congres van IT-beveiliger RSA meer als een schooljuf dan een minister van Binnenlandse Veiligheid.

   

 • Wolkbreuk

  Reageer
  Cloud computing is de toekomst.  Dat is tenminste de consensus onder technofobe managers die het liefst alle computers over de schutting zouden gooien en twitterende twintigers die nooit een datacentrum van binnen hebben gezien.
 • Open overheid

  1 reactie
  De dijk is doorgebroken voor open overheidsdata en dat zou allemaal aan Barack Obama te danken zijn. De Londons burgemeester Boris Johnson kondigde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de lancering van een London Datastore aan in een sessie met Obama’s CTO Aneesh Chopra. Johnson prees Obama’s voortrekkersrol.