of 65101 LinkedIn

Paul Lensink

Paul Lensink is interim manager die bij verschillende ministeries opdrachten uitvoert. Hij schrijft de columns voor Binnenlandsbestuur.nl op persoonlijke titel.

Volg Paul Lensink op twitter: plmlensink 

 • Anne de heilige?

  Reageer

  Is Anne Frank een moderne heilige? Onlangs stelde NIOD-onderzoeker David Barnouw in de Volkskrant dat dat zeker het geval is. ‘Dat komt…doordat ze zoveel verschillende groepen mensen aanspreekt. Joden, christenen, atheïsten, boeddhisten allemaal herkennen ze zich in stukjes van de tekst’.

 • Het Bonita-Diner

  2 reacties

  Hij breekt het schouderblad van zijn zoon. Laat ‘m vervolgens doodvriezen. Wil het lijk in stukjes zagen met de lintzaag van zijn vrouw. Maar vindt dat, als de zaag halverwege is, toch geen goed idee. Beter het lijk in stukken hakken met een bijl. Vervolgens verbergt hij de restanten in een bos in België.

  Wat is deze persoon van beroep?

 • McLuhan’s paradox

  Reageer

  Televisie is succesvoller naarmate het over minder gaat. Deze paradox werd in de jaren zestig door de wetenschapper McLuhan ontwikkeld. Mcluhan was ervan overtuigd dat de media een verlenging zijn van de menselijke zintuigen. Zijn kernbewering: Om de huidige wereld te begrijpen dient men de media te begrijpen.

 • Vragenlijsten

  1 reactie

  Of wij maar twee vragenlijsten willen invullen. Over onze zoon van 12. Die in groep 7 zit, blaakt van gezondheid, veel voetbalt (in de D2). Zijn cijfers zijn goed, hij heeft wat last van zijn ogen en zit iets te veel op zijn iPod. Een gewoon Nederlands jongetje met een - naar mijn mening - gelukkige jeugd.

 • Toezicht

  1 reactie

  Altijd goed, een parlementair onderzoek. Kan er eens precies uitgezocht worden wat er bij een bepaald beleidsterrein is misgegaan, buiten de politieke waan van de dag om. Er is al een onderzoek naar de financiële crisis (Commissie de Wit), naar de effecten van de marktwerking (door de Eerste Kamer), en dan komt er nu een bij naar het functioneren van de woningcorporaties.

 • meEUwen-plaag

  6 reacties

  Wij zijn allemaal Europeaan! Zo lijkt het promotie-filmpje van de Europese Commissie te willen uitdrukken. Het verschijnt binnenkort in de bioscoop, duurt één minuut en vijf seconden en probeert clichébeelden onderuit te halen over landen als Servië, Kosovo, Bosnië, Macedonië, Albanië, Montenegro,Turkije.

 • Slachtoffer-spektakel

  1 reactie

  Heeft een slachtoffer van een misdrijf rechten? Wat mij betreft wel. Al is het maar in de vorm van een financiële compensatie voor de schade die hij of zij heeft geleden. Laat een straatrover maar een flinke vergoeding betalen voor zijn wangedrag. Naast de vrijheidsstraf of de boete die hij/zij krijgt voor het overtreden van de wetten. 

 • Europa-hater (?)

  3 reacties

  ‘Welkom bij de club europa-haters…’ schreef een lezer vorige week naar aanleiding van mijn blog. Dat zette mij aan het denken. Haat ik Europa? Ik geloof het niet. Ik ben wel kritisch over de effecten van Europese regelgeving op het Nederlands bestuur.

 • Boekhouder vs. democratie

  4 reacties

  Wat is belangrijker: een sluitende begroting of democratie? Of anders gezegd: wie heeft het voor het zeggen in Nederland: de boekhouder of de politicus? Het lijkt erop dat de boekhouder het wint.

 • De manager

  2 reacties

  Na de pastoor is de manager toch wel de meest beklagenswaardige beroepsbeoefenaar die er in de samenleving rondloopt. Is iedere pastoor individueel zo ongeveer verantwoordelijk voor alle misbruik van kinderen van de afgelopen eeuw, iedere manager draagt de erfzonde van bureaucratie, zinloze regelgeving en overdreven bemoeizucht. 

 • Carmiggelt

  Reageer

  Carmiggelt, dat is toch een van de helden van alle Nederlanders? Een soort literaire Johan Cruijff? Wie haalt het in zijn hoofd om het bronzen standbeeld van hem in stukken te zagen? En dan nog wel om zo’n platvloerse reden: om het brons te verkopen.

 • Filminisering

  Reageer
  Mijn dochter is op kamp geweest met haar klas, Naar de Ardennen. Leuk, in de natuur! Er werd geslapen in tenten. Douche en toiletten ontbraken. De kinderen zouden leren hoe het is om te leven in primitieve omstandigheden, zo begreep ik. Ik juich dat soort acties altijd toe.
 • Fictie

  1 reactie
  Romanschrijvers weten: de werkelijkheid overtreft altijd de fantasie. Zaken waarvan je in je stoutste dromen niet aan denkt, gebeuren in de werkelijkheid wel. In de Haagse politiek is eigenlijk het omgekeerde aan de hand.
 • Ambtelijke kloof

  9 reacties
  Ambtenaren komen van Mars en de rest van de Nederlandse bevolking komt... uit Nederland. Zo blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant. De onderzoekers zien de kloof tussen de Nederlandse burger en de ambtenarij groeien. Met name omdat de ambtenaren niet het respect krijgen, dat ze wel denken te verdienen. Terwijl de rest van de bevolking geen hoge pet op lijkt te hebben van de ambtenarij.

 • Primeur

  2 reacties
  Mijn moeder ergerde zich nogal. Aan Pauw en Witteman. ‘Ze hebben het wel een uur gehad over het voortijdig beschikbaar komen van de miljoenennota’, sprak ze nijdig. ‘Ze gingen er maar over door. Wat is daar nu zo belangrijk aan?