of 64740 LinkedIn

Munish Ramlal

Munish Ramlal (1982) is ombudsman voor de Metropool Amsterdam. Na zijn studie aan de Erasmus School of Law promoveerde hij in de rechtssociologie. Daarna werd hij adviseur van de Nationale ombudsman en ontwikkelde hij zich als expert op burger-overheidsvraagstukken. Voorafgaand aan zijn benoeming tot ombudsman was hij organisatieadviseur voor de publieke sector en werkte hij als hoofd Systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Munish Ramlal is actief in de Haagse en Rotterdamse kunst- en cultuursector als toezichthouder.

  • Soul search

    Reageer

    Als ombudsman krijg ik soms ook ambtenaren aan de lijn. Zij zitten front row aan de balie en zien hoe regels daadwerkelijk uitpakken voor ondernemers, gezinnen en daklozen. Zij fluisteren ‘signalen’ aan mij door. Dingen die zij vanuit hun contacten met burgers mis zien gaan en waar in hun organisatie naar hun gevoel te weinig een open gesprek over plaatsvindt.

  • Niet bang voor knipperende lampjes

    2 reacties

    Als ombudsman wens ik dat de gemeente een klacht gebruikt om van te leren. Een klacht is als een knipperend lampje dat aangeeft dat er iets misgaat tussen overheid en burger. Na de toeslagenaffaire is het besef doorgedrongen dat we alert moeten zijn op dergelijke signalen. De praktijk is weerbarstig. Het serieus leren van klachten is nog geen staande praktijk.