of 64120 LinkedIn

Michiel Maas

Michiel Maas is redacteur bij Binnenlands Bestuur

 • Gewoon doorlussen

  1 reactie

  Door landelijke maatregelen werkt een groot deel van de bevolking nu al meer dan een jaar thuis. En op die zolderkamertjes en in die logeerkamers en keukens ergeren ze zich groen en geel aan geluidsoverlast door wegwerkzaamheden of klussende buren, aan losliggende stoeptegels en het vuilnis dat te laat wordt opgehaald. En wat doen burgers die overlast of slecht onderhoud ervaren?

 • Eigen stroom eerst?

  5 reacties

  Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon kon er wel om lachen dat hij in Zondag met Lubach genadeloos te kakken werd gezet. De stroom die door honderd windmolens in de Wieringenmeer wordt opgewekt, gaat namelijk niet naar de woningen in de gemeente, ­zoals eerder beloofd.

 • Je chat is openbaar

  1 reactie

  Tegenwoordig sturen we vaker een app in plaats van dat we een telefoontje plegen. Dat geldt ook voor bestuurders. Maar zij moeten er wel aan wennen dat chats geen informele gesprekken zijn. 

 • Besmette ov-plannen

  2 reacties

  Als alle bouwplannen van de gemeenten samen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan worden de afspraken in de Nationale Woonagenda ruim gehaald. Aan ambities in het stapelen van stenen geen gebrek. 

 • Een nieuw buzzwoord

  Reageer

  Het lijkt een buzzwoord te worden: 5g-netwerk. Voor veel mensen past het in het rijtje blockchain, cryptomunt en smart mobility. Je hoort er veel over, maar zelfs na drie keer vragen weet je nog niet wat het is. In elk geval is het een onderwerp waar overheden zich de komende jaren mee moeten bezighouden. De nieuwe 5g-netwerken kunnen data met veel grotere snelheid vervoeren dan de huidige 4g. 

 • Samen bouwen

  1 reactie

  Om de bevolkingsgroei op te vangen zijn in 2030 een miljoen nieuwe woningen nodig. Directeuren van grote bouwbedrijven toonden zich onlangs sceptisch: dat getal gaat niet worden gehaald, en dat komt vooral door de overheid. Die maakt te weinig plannen.