of 59250 LinkedIn

Mechtild Rietveld

Na 30 jaar bij de gemeente Amsterdam en daarna vier jaar bij de jeugdzorgorganisatie Opvoedpoli als bestuurssecretaris, is 'vanalleskunner' Mechtild Rietveld (1955) nu zelfstandig werker, vrij om in het sociaal/publiek domein haar ding te doen. Ze doet o.a. klussen voor de nieuwe (2015) zorgcoöperatie Polypartners, waaronder de teams van Familysupporters en Terminal 18 werken (zorg voor mensen 0-100 jaar).
 

Mechtild Rietveld werkte bij de gemeente Amsterdam in verschillende functies als jurist, bestuursadviseur en communicatie/voorlichting. De laatste acht jaar was ze raadsgriffier voor de stadsdeelraad Centrum. Voor Binnenlands Bestuur schreef ze tussen 1989-1995 een column in haar functie als inspecteur gemeentebelastingen (‘fiscus’) en later algemeen juridisch (‘rechtens’). Medio 2016 schreef ze haar 100e column in het sociaal domein voor Binnenlands Bestuur.

 • Kiezen in de zorgmarkt

  2 reacties

  ’t Is me een discussie, die ‘marktwerking in de zorg’. Je bent voor of tegen, elke nuance ontbreekt. SP en PvdA  zijn tegen want alles moet ‘in’ de overheid. De VVD is voor, want ‘markt’ werkt.

 • Vogeltje in de mijn

  Reageer

  Vroeger namen de kompels in de mijnen vaak een vogeltje mee naar beneden. Vogeltjes zijn kwetsbaar en gaan als eerste van hun stokje als er in de mijnschacht onraad is: te weinig zuurstof of  gasvorming of te veel stof in de lucht.

 • Boomwortelingroei

  Reageer

  Stel, je hebt een probleem met je riolering. De rioolhersteller ontdekt dat je rioolbuis kapot gaat aan ingroei van boomwortels in je tuin  Hij verwijdert de boomwortelingroei en zorgt dat de buis genoeg wortelingroeivrij is voor de komende jaren. Herstelt de buis. Probleem opgelost.

 • Naar de BLO

  2 reacties

  Ik zit nog midden in de vrienden met kleinere kinderen. En dus midden ‘in de scholen’ met het gedoe over ‘vreselijke juffen’, ‘incompetente schoolhoofden’ en natuurlijk al die briljante kindertjes die ‘slachtoffer’ zijn van zoveel (on)’deskundigheid’. Vroeger (oma vertelt), was het andersom. 

 • Vakantie

  1 reactie

  Stel, ‘vakantie’ is een recht voor iedereen. De overheid trekt zich dat aan. Iedereen betaalt een premie en dan zorgt de overheid voor ‘vakantie’.

  Mooi.

 • Rustig baantje

  3 reacties

  Dacht ik een iets rustiger baantje in de jeugdzorg te hebben  - zeker na de afgelopen acht jaren heftig pionieren als raadsgriffier.

  Mooi niet.

 • Etiketten & Pasta

  3 reacties

  Als er iets met een kind aan de hand is, ligt dat vaak buiten het kind: gepest op school, gehandicapt broertje, onderwijzer kan de klas niet aan, ouders zitten in de problemen met taal, schulden, (v)echtscheiding of dat alles tegelijk, whatever. Dat heeft invloed op een kind. Het is bijna normaal dat zo’n kind abnormaal gedrag vertoont.

 • Welkom in de jungle

  3 reacties

  ‘Ach, er zijn zoooo veel clubjes’, zei mijn vriendin - 35 jaar als kinderpsycholoog werkzaam - toen ze hoorde van mijn nieuwe baan bij de Opvoedpoli. OpvoedWat?