of 59281 LinkedIn

Mary-Jo de Leeuw

Mary-Jo de Leeuw is CEO van DutchDICE.com, mede-oprichter van Women in Cyber Security Foundation en initiatiefnemer van het Holland Innovation House. Zij houdt zich daarnaast sinds 2013, bezig met het platform Internet of Toys dat onder andere bestaat uit volksvertegenwoordigers, wetenschappers, lobbyisten, fabrikanten en wetshandhavers. Met het IoT-platform houdt zij zich bezig met standaardisatie en keurmerken van connected toys, vraagstukken op het snijvlak van wet- en regelgeving en privacy-issues. Zij publiceert hier, en alle andere dingen waar zich mee bezighoudt, regelmatig over in diverse media. Zij is daarnaast spreker via de Speakers Academy. 

 

Website is: www.wics.online

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/maryjodeleeuw 

E-mail: M@ry-Jo.nl

 • #de #ergste #jeukwoorden #van #2016 #?

  4 reacties

  Op mijn kantoor hangt een ‘verboden-woorden-lijstje’ zichtbaar in beeld. Niet om mezelf er dagelijks aan te helpen herinneren waar ik lichtelijk #scrum van krijg. Het is voornamelijk bedoeld om passanten een informatievoorsprong te geven zodat zij weten wanneer mijn energielek wordt aangeboord. Recentelijk heb ik een nieuw woord aan de lijst toegevoegd die, ondanks dat dit enkele jaren geleden een stille dood was gestorven, ineens overal (weer) opduikt: #inregelen. Niet gewoon regelen. Nee. BAM! I.N.R.E.G.E.L.E.N.

 • 'Een stoplicht springt op rood, een stoplicht springt op groen ...'

  2 reacties

  Of het nou gaat om de ideale opstelling van het Nederlands elftal, het mooiste strand van de wereld of cybersecurity; we hebben er allemaal een mening over. Zodra een onderwerp meerdere kanten van de maatschappij raakt, dan staan er hordes mensen klaar met goedbedoelde adviezen en dwingende meningen. Voor de goede orde: deze adviezen gaan dikwijls gepaard met dikke facturen. Uiteraard.

 • Donorregistratie anno 2016: nemen en vooral niets geven!

  7 reacties

  Op 9 juni debatteerde de Tweede Kamer over het wetsvoorstel van D66 om mensen automatisch als donor te registreren. Dit geldt alleen wanneer een reactie uitblijft op de donorbrief die achttienjarigen ontvangen. In die brief worden zij namelijk verzocht hun donorwensen kenbaar te maken. Het zou erom spannen of dit wetsvoorstel het zou gaan halen nadat de VVD, PVV, ChristenUnie, SGP en groep Kuzu/Öztürk afzagen van instemming. Het laatste woord was aan het CDA. Maar was dit ook daadwerkelijk het laatste woord?

 • Overheid en ICT? Een lachertje!

  9 reacties

  Burgers en bedrijven die zaken doen met de overheid, kunnen dat vanaf 2017 alleen nog maar digitaal doen. De overheid schaft dan namelijk het contact met burgers en bedrijven af via brieven en papieren formulieren.