of 64231 LinkedIn

Kees Groeneveld

leveranciersmanagement en marktontwikkelingen KING/VNG

 • Waardering

  Reageer

  Op 8 december vorig jaar zijn door het Verenigingsbestuur van de VNG de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) vastgesteld. Een mijlpaal. Zowel voor gemeenten als voor leveranciers. Een sterke verbetering van de situatie daarvoor, toen elke gemeente zijn eigen voorwaarden hanteerde of de voorwaarden overnam van de softwareleverancier.

 • Veranderende markt vraagt andere leveranciers

  Reageer

  Marketing is een samentrekking van twee woorden: market (markt) en getting (krijgen). Kortgezegd is marketing het uitvoeren van alle activiteiten door een bedrijf om de verkoop van producten en/of diensten te bevorderen.

 • Systeemwereld en leefwereld kunnen elkaar versterken

  1 reactie

  Onlangs schreef Jan van Ginkel, gemeentesecretaris/algemeen directeur van Zaanstad, een artikel waarin de rode draad was dat gemeenten treuzelen bij het gezamenlijk oppakken van innovaties en implementaties rond de kerntaken dienstverlening en informatievoorziening. Hij deed daarbij een oproep aan gemeenten op coöperatief te gaan samenwerken. 

 • Marktontwikkelingen in de lokale overheid: Wat kunt u doen?

  1 reactie

  Als het gaat om softwareontwikkeling en implementatie is de lokale overheidsmarkt sterk in beweging. In vraag- als aanbodkant. Zo gaan gemeenten steeds vaker in collectiviteit op zoek naar ICT-oplossingen, waarmee het aantal gemeentelijke Shared Service Centra, corporaties en samenwerkingsverbanden, sterk toeneemt. Ook de introductie van mobiele apps door gemeenten neemt een grote vlucht en zorgt voor de nodige beweging.

 • Samenwerken is zo moeilijk niet……

  Reageer

  Voor u als gemeente of samenwerkingsverband is de dienstverlening aan inwoners en ondernemingen een van uw belangrijkste taken. De kwaliteit van de dienstverlening is mede afhankelijk van de kwaliteit en het functioneren van de softwareprogramma’s en de ICT-infrastructuur die u gebruikt.

Vacatures