of 59250 LinkedIn

Joop Kielema

Docent Business IT & Management aan de Hogeschool van Amsterdam

 • De zuigende koppeling

  Reageer

  Enige tijd terug ben ik overgestapt op glasvezel. Op de website van mijn provider kon ik mijn abonnement niet omzetten. Ik belde daarom maar. In het keuzemenu werd de vraag gesteld of ik een nieuwe of bestaande klant ben.

 • Ontwerp is implementatie

  Reageer

  Mijn stelling voor deze keer: het onderscheid tussen een ontwerp- en een implementatiefase in IT projecten bestaat niet. Het is daarom gevaarlijk om dit onderscheid wel te maken. Beide uitspraken zal ik toelichten.

 • Zinvol werk

  Reageer

  Wat is zinvol werk? Ik heb vaak het gevoel dat veel slecht betaalde banen eigenlijk de belangrijkste banen in onze maatschappij zijn. Waar zouden we zijn zonder schoonmakers, loodgieters, buschauffeurs en pakketbezorgers. Als deze mensen staken, merken we het direct. Maar wat merken we ervan als organisatieadviseurs of beleidsmedewerkers zouden staken? Niets. Maar organisatieadviseurs en beleidsmedewerkers hoeven niet te staken. Hun werk wordt goed betaald.

 • De wereld verandert langzaam

  1 reactie

  Veel artikelen over verandermanagement beginnen met de opmerking dat de wereld steeds sneller verandert. Maar is dat ook zo? Volgens mij is het een gevoel, niet een vaststaand feit. Ik vind heel veel dingen niet zo snel veranderen.