of 59250 LinkedIn

Ingrid de Moel

Ingrid de Moel is directeur van Bouwstenen voor Sociaal, een onafhankelijk en door het werkveld gedragen platform voor maatschappelijk vastgoed. Daarnaast is zij uitgever van Schoolfacilities, lid van het Landelijk Expertteam Transformatie en verkozen in de ABN AMRO Duurzame 50 vastgoed-top. In haar columns doet zij verslag van zaken die haar in haar werk en privéleven verbazen en bezig houden. Zaken die zij krijgt aangereikt vanuit gemeenten, scholen, kinderopvang, corporaties, maatschappelijke dienstverleners en private partijen. Soms scherp(er) neergezet, maar altijd bedoeld om van te leren en vooruit te komen.


Ingrid de Moel is bereikbaar via:

E-mail

LinkedIn

Website

Twitter

 • Open brief aan Mark Rutte; leuk en vooruit

  5 reacties

  Geachte heer Rutte, beste Mark,

   

  Ik weet niet of ik bij u moet zijn, maar ik weet even geen ander. Het is niet leuk en het gaat over het rijk en de vraag wie nu wie aanstuurt en aanjaagt als het om ruimte en vastgoed gaat. Misschien kunt u me van een adviesje voorzien?

 • Oude scholen beter voor vernieuwing

  5 reacties

  Er zijn mensen die vinden dat een school na 40 jaar aan vervanging toe is en recht heeft op een nieuw gebouw. Maar dat hoeft niet. Wel is het een mooi moment om de indeling te veranderen en het dak te isoleren alvorens er zonnecollectoren op te schroeven; van label G naar A++. Transformeren, renoveren en verduurzamen in één korte klap met minder exploitatielasten voor de school. Hoe mooi kan het zijn?

 • De normale gang van zaken en de gevestigde orde

  4 reacties

  Hoe we de koek verdelen bij economische groei weten we nu wel zo’n beetje. Lastiger wordt het als de poet op is en een gemeente haar inkomen moet zien te verhogen of moet bezuinigen, zoals in Amersfoort, Apeldoorn, Delft en vele andere gemeenten.

 • De nieuwe verantwoordelijkheid van het schoolbestuur

  1 reactie

  In mijn werk voor Bouwstenen sta ik regelmatig voor een dilemma. Wat ga ik doen met informatie over iets dat mogelijk niet helemaal in de haak is? Een voorbeeld. Onlangs was ik op zoek naar een school die haar nieuwe taak, de uitvoering van het buitenonderhoud per 1 januari 2015, goed had geregeld. Ik werd getipt over een school. Die had het onderhoud ondergebracht bij een BV en die BV deed ook het buitenonderhoud voor andere scholen in haar regio.

 • Het storende aan de woningcorporatie

  8 reacties

  Al zo’n jaar of tien stoor ik me aan het product van corporaties. Ik heb niets tegen corporaties, want ze doen belangrijk werk en de mensen zijn aardig en gedreven. Het is misschien juist wel daarom dat ik me eraan stoor.

 • Beroepsdeformatie

  3 reacties

  Vorig jaar reed ik door de Belgische Kempen van A naar B over een soort uitvalsweg met bedrijfspanden. Enorm veel leegstand. Kilometerslang. En omdat ik gek ben op gebouwen, liet ik mijn hersens kraken. Zoveel leegstand bij elkaar; wat zou je daar allemaal mee kunnen doen?