of 59250 LinkedIn

Harrie Gooskens

Adviseur bij Telengy

 • De kip en het ei

  Reageer

  Een broedende kip moet je niet storen, maar als het ei na ruim 10 jaar nog steeds niet is uitgebroed moeten we ons gaan afvragen of het ei wel ooit is bevrucht. Gemeenten wachten al jaren (on)geduldig op de nieuwe BRP die ooit als modernisering GBA (mGBA) werd opgestart. Opnieuw is er twijfel over het resultaat en de invoering.

 • ICT SSC, hoofdpijndossier?

  Reageer

  Veel mensen hebben “De Gijzeling” gelezen, de whitepaper dat we bij Telengy hebben uitgegeven over marktwerking bij gemeentelijke software. De Porter-analyse en aanbevelingen op het gebied van opdrachtgeverschap en leveranciersmanagement vinden de lezers waardevol, zo blijkt uit de workshops rondom dit onderwerp.

 • Aanbesteden kan ook leuk zijn!

  Reageer

  Gisteren was ik aanwezig bij de officiële ondertekening van een contract tussen een gemeente en een softwareleverancier. Daarmee werd een aanbestedingsproject afgerond waarbij ik als adviseur betrokken ben geweest. Ik kijk met veel plezier op het traject terug, omdat we een unieke aanpak hebben gevolgd. Die aanpak is ontstaan nadat we erachter kwamen dat de traditionele methode een te abstract resultaat zou kunnen opleveren.

 • “Déjà vu” of collectieve “Lessons learned”

  Reageer

  Onlangs heb ik het rapport “Coöperatief vernieuwen” bestudeerd: een rapport dat is ontwikkeld in opdracht van de VNG. Het is een verkenning naar de mogelijkheden voor collectivisering van i-voorzieningen en kan worden gedownload van de VNG website.

 • Dankzij standaard digitaal factureren ligt het geld voor het oprapen

  Reageer

  Digitaal factureren is al decennia lang het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld van toegevoegde waarde in de ICT. Computers van crediteuren hoeven niet langer papieren facturen uit te spugen die vervolgens in een enveloppe worden gestopt en van een postzegel voorzien door postbodes worden opgehaald, gedistribueerd en bezorgd bij de postkamer van de debiteur.