of 59250 LinkedIn

Hans du Prie

Hans du Prie is bestuurder van iHUB. Binnen dit ontwikkelplein bundelen Horizon, Altra, De Opvoedpoli en De Nieuwe Kans hun krachten.

 

Midden jaren zeventig begon hij als eerste mannelijke pedagogisch medewerker bij de Paula Stichting, waar ongehuwde moeders en mensen met relatieproblemen werden opgevangen, en maakte daarna de overstap naar de jeugdzorg. Eerst als pedagogisch medewerker, later als leidinggevende. Zijn ervaringen uit die tijd zijn nog steeds leidend in zijn functie als bestuurder. Hij kent de doelgroep, heeft kennis van de problematiek en weet welke geweldige uitdaging professionals in de jeugdzorg en het speciaal onderwijs iedere dag weer aangaan.

  • Stop met die verantwoordingsterreur

    5 reacties

    Afgelopen week sprak ik met diverse professionals binnen de zorg en het speciaal onderwijs. Zij vertelden me hoezeer zij zich gevangen voelen in hun werk, omdat ze een groot deel van hun tijd bezig zijn met verantwoorden. Ze zijn continue bezig om alles vast te leggen. Met als gevolg dat ze minder met kinderen en hun ouders bezig zijn. 

  • Richt de jeugdzorg anders in

    3 reacties

    ‘Onlangs zat ik in de auto en hoorde ik op de radio dat er een nieuwe online supermarkt komt. Die biedt alle A-merken en gaat gratis bezorgen. Er was drie jaar in het geheim aan gewerkt. Ik ben dan meteen benieuwd naar het proces en stel me voor hoe zoiets gegaan zou kunnen zijn. Zijn dit mensen die gedacht hebben: we kunnen nog meer klantgericht te werk gaan, we kunnen nog beter bedienen, we kunnen nog beter aansluiten op wat mensen écht willen?