of 59821 LinkedIn

Gerard van Westerloo

Gerard van Westerloo was bijna een kwart eeuw lang redacteur van Vrij Nederland waar hij verantwoordelijk was voor de wekelijkse kleurenbijlage. Na zijn vertrek was hij korte tijd hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer en ook een tijdje interimhoofdredacteur van VN. Nu werkt hij, behalve aan enkele boeken, voornamelijk voor het M_Magazine van NRC Handelsblad en voor het heropgerichte Hollands Diep. Hij woont samen met Irene Houthuijs, verslaggeefster bij de VPRO/VARA radiorubriek Argos en heeft een zoon die in opleiding is als intensivist bij het AMC in Amsterdam.

 • Vaarwel 2008

  Reageer
  Wat een jaar, 2008. Ik denk niet dat iemand er bezwaar tegen kan hebben als het voorbij is en 2009 aan de deur klopt. Glanspunten? Eentje maar. Barack Obama. Zegen voor de wereld in het algemeen en voor Amerika in het bijzonder dat ze hem daar gekozen hebben. En dat er, na acht verschrikkelijke jaren, binnenkort een einde komt aan de serie leugenachtigheden, mislukkingen en verkeerde inschattingen van George W. Bush en de zijnen.
 • Even geen democratie

  Reageer
  Misschien was het een beetje flauw van de Volkskrant, maandagmorgen, om er gelijk de kop ‘Ruzie in PvdA-top’ tegenaan te gooien. Kranten hebben nu eenmaal de neiging om, zodra iemand iets anders beweert dan een bevriende collega, van een conflict te spreken en niet van een meningsverschil.
 • Klinkklare rook

  Reageer
  Wijlen mijn vader, bij leven de eigenaar van een goedlopende sigarenzaak in de Amsterdamse Pijp, zou zich in zijn graf omdraaien als hij moest lezen dat zijn zoon voorstander is van het rookverbod in restaurants en cafés.
 • Hannah Obama Belliot

  Reageer
  Ik erken het met enige gène, het kan natuurlijk ook aan zo’n doorwaakte nacht liggen die een mens wankelmoedig maakt. Maar precies op het moment, enkele minuten na de klok van vijven, waarop CNN over het hele scherm voorspelde dat Barack Obama tot de nieuwe president van de Verenigde Staten was gekozen, stroomden de tranen over mijn wangen.
 • De kameel en het oog van de naald

  Reageer
  Het merkwaardigste artikel over de meeslepende banken annex kredietcrisis stond maandag in Trouw. De kwestie werd van theologische kant bekeken. De gelovige journaliste Monic Slingerland vroeg twee predikanten naar hun visie.