of 63372 LinkedIn

Gerard van Westerloo

Gerard van Westerloo was bijna een kwart eeuw lang redacteur van Vrij Nederland waar hij verantwoordelijk was voor de wekelijkse kleurenbijlage. Na zijn vertrek was hij korte tijd hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer en ook een tijdje interimhoofdredacteur van VN. Nu werkt hij, behalve aan enkele boeken, voornamelijk voor het M_Magazine van NRC Handelsblad en voor het heropgerichte Hollands Diep. Hij woont samen met Irene Houthuijs, verslaggeefster bij de VPRO/VARA radiorubriek Argos en heeft een zoon die in opleiding is als intensivist bij het AMC in Amsterdam.

 • Politicus van het jaar

  8 reacties
  Ik schrijf dit niet uit sympathie voor zijn denkwereld, maar toch: als er een man is die de titel politicus van het jaar verdient, dan toch zeker Geert Wilders. De binnen zijn eigen stroming allesbeslissende PVV-leider is er met groot gemak in geslaagd om de christenen van het CDA grondig tegen elkaar uit te spelen en om de liberalen van de VVD te laten vergeten dat ze liberaal zijn.
 • Rechtse Zwitsers

  Reageer
  Dezer dagen slaat er een golf van rechtse getuigenispolitiek door Europa. De zeer rechtse Zwitsers van de zeer nationalistische Zwitserse Volkspartij (SVP) maakten het afgelopen zondag het allerbontst.
 • Burenruzie, ontucht

  Reageer
  Je kon er op wachten, en nu is het zover. Het PVV-Kamerlid Eric Lucassen blijkt in de dagelijkse omgang een type, dat er een gewoonte van maakt om zijn buren te verbieden in zijn straat hun hond uit te laten.
 • De dood van Mulisch

  Reageer
  Een zondag lang overheerste de dood van Harry Mulisch al het andere nieuws. Hetzelfde NOS-journaal, dat bij het overlijden van Rudy Kousbroek nog afzichtelijk verstek had laten gaan, pakte nu in vol ornaat uit.
 • Woede van Wilders

  4 reacties
  Verdachte G.W. keek zijn rechters doordringend in de ogen en sprak de meest schandalige tekst die er de afgelopen jaren uit zijn mond is gekomen. Mocht de rechtbank hem veroordelen dan zou daarmee zonneklaar vast staan dat die rechters niet alleen bevooroordeeld zijn maar ook niet onafhankelijk tot hun oordeel konden komen.
 • Beklaagde Wilders

  3 reacties
  Voor het gerechtshof in Amsterdam staat dezer dagen terecht de van haatzaai en discriminatie verdachte G.W. Het proces tegen hem - geen mens zal mij van zoiets als Wilders-sympathie willen verdenken - lijkt mij een onbegonnen, ongewenste en onbewijsbare aangelegenheid.
 • Twijfels van Wijffels

  Reageer
  Zelden krijgen we de gelegenheid om een zeer vooraanstaand CDA-lid, in dit geval de oud-voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, de oud-voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, de oud-bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington en de oudinformateur van het kabinet-Balkenende IV, Herman Wijffels, in keiharde en rechtstreekse bewoordingen de staf te horen en te zien breken over zijn eigen CDA-fractievoorzitter, in casu Maxime Verhagen.
 • Democratische maat

  1 reactie
  Volgens het Franse dagblad Le Monde heeft bij haar beide noordelijke buren de idiotie toegeslagen. In het ene land (België of wat daar nog van over is) gunnen de Vlamingen de Walen het licht in de ogen niet, in het andere land (Nederland) zijn liberalen en christen-democraten bereid om een xenofobe islamhater als Geert Wilders, in ruil voor fikse bezuinigingen, toe te staan driemaal daags zijn antiislam propaganda te bedrijven.
 • Slecht strateeg

  1 reactie
  Het is een verlangen dat me zelden bespringt, stel u gerust, maar op dit moment zou ik wel eens een kijkje willen nemen in het hoofd van Job Cohen, tot voor kort burgemeester van Amsterdam en sinds het vertrek van Wouter Bos politiek leider namens de Partij van de Arbeid.
 • Kabinetsdeformatie

  5 reacties
  Waarschijnlijk is het in Nederland zelden of nooit eerder voorgekomen: een minderheidskabinet. Op de vorming ervan heeft Ruud Lubbers namens het CDA een wonderlijk stempel gedrukt. Er is ruimte voor twijfel of hij daar zelf erg tevreden over is.
 • Marks ongewenste paars

  1 reactie
  Het lijkt er toch op uit te draaien: een kabinet waarvan Mark Rutte de premier wordt, maar waarin hij te maken krijgt met drie linkse tegenstrevers, de voormannen en -vrouw van PvdA, GroenLinks en D66.
 • De bal is rond

  Reageer
  Ik geef het toe. Voor voetbalhaters als mijn eigen vrouw zijn het slopende dagen. Voor voetbalminnaars zoals ik echter kan de bal niet voldoende over het beeldscherm rollen. Voor ons is het feest, zeker nu ‘onze jongens’ zich geplaatst hebben voor de volgende ronde.
 • President Bouterse

  4 reacties
  Tijdens mijn laatste bezoek aan Suriname, 2 jaar terug, tekende de mogelijkheid zich al af. Niemand zou er raar van opkijken als Desi Delano Bouterse, op 8 december 1982 de moordenaar van vijftien vooraanstaande landgenoten onder wie mijn vriend en collega Jozef Slagveer, tot de nieuwe president gekozen zou worden.
 • Middenvoor

  Reageer
  Wie twee maanden geleden gezegd of geschreven zou hebben dat de verkiezingen van 9 juni aanstaande een nek aan nekrace op zouden leveren tussen de VVD en de PvdA, zou voor niet goed snik zijn gehouden. Op dat moment leek het er nog op dat Rutte cum suis het af zouden leggen tegen de Wilderianen en dat de firma Bos-Cohen blij mocht zijn met een zeteltje of veertien.
 • Maxima op de troon?

  1 reactie
  Als volbloed Republikein ben ik dol op de uitslagen van de jaarlijkse enquête die Maurice de Hond rond Koninginnedag aan de populariteit van Haar Huis wijdt. Natuurlijk ben ik het met de leden van het Republikeins Genootschap, een gezelschap bedaagde oudere heren, volkomen eens dat het Koningschap in dit land, zo niet afgeschaft, dan toch louter ceremonieel beleefd zou moeten worden.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures