of 60715 LinkedIn

Gerard van Westerloo

Gerard van Westerloo was bijna een kwart eeuw lang redacteur van Vrij Nederland waar hij verantwoordelijk was voor de wekelijkse kleurenbijlage. Na zijn vertrek was hij korte tijd hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer en ook een tijdje interimhoofdredacteur van VN. Nu werkt hij, behalve aan enkele boeken, voornamelijk voor het M_Magazine van NRC Handelsblad en voor het heropgerichte Hollands Diep. Hij woont samen met Irene Houthuijs, verslaggeefster bij de VPRO/VARA radiorubriek Argos en heeft een zoon die in opleiding is als intensivist bij het AMC in Amsterdam.

 • Postuum - Gerard van Westerloo

  1 reactie

  Zaterdag 5 mei is Gerard van Westerloo overleden. Ruim tien jaar schreef Van Westerloo columns voor Binnenlands Bestuur.

 • Bezet Wall Street

  Reageer

  Mede op advies van Jelle Brandt Corstius was ik afgelopen zaterdag getuige van de demonstratie op het Beursplein tegen de bankiers van Wall Street. Een echt strak georganiseerde bijeenkomst was het niet.

 • Eénpartijstaat

  Reageer

  Onder het veelzeggend opschrift ‘Het moet wel gezellig blijven in de Stopera’ publiceerde De Volkskrant afgelopen week in twee delen een weinig vleiend beeld van de verhoudingen binnen de Amsterdamse gemeenteraad.

 • Kabinet zonder oppositie

  2 reacties

  Als ik Jolanda Sap, de leider van GroenLinks, een verwijt mag maken, dan geldt dat haar hardnekige zwijgzaamheid. Natuurlijk, ze werd ernstig gehinderd door publicaties over Mariko Peeters. Sindsdien zwijgt ze vooral.

 • Cohen kan het niet

  Reageer

  Binnen de linkse beweging in Nederland vindt op dit moment een verschuiving plaats van de PvdA naar de SP. Het meeste sprekende voorbeeld daarvan is wel de greep die de SP steeds steviger krijgt op de Nederlandse vakbe weging. De arme Agnes Jongerius krijgt tot haar leedwezen te maken met de voorzitter van de Bondge noten die, zo lijkt het, haar bloed wel kan drinken.

 • Exit wethouder

  Reageer

  Voor de microfoon van de KRO werd hij keihard aangepakt. Was hij niet gewoon een wegloper?

 • Heimwee

  2 reacties
  Ooit waren er dagen dat de computer nog niet bestond. Voor een journalist was dat een gouden tijd. Zo moest ik toen mijn stukken voor Vrij Nederland persoonlijk naar het vliegveld van Paramaribo (Zanderij) brengen om ze aldaar persoonlijk aan de piloot te overhandigen.
 • Te veel nieuws

  Reageer

  Er zijn dagen dat er te veel nieuws is. Dan staan er in Japan kerncentrales te roken of zelfs te smelten en doet de Libische Leider Gadaffi er alles aan om ons van uur tot uur aan de buis gekluisterd te houden.

 • Kunduz, here we come

  Reageer

  De meest onzalige stap die Jolande Sap, na uitvoerig overleg met premier Rutte, in haar prille politieke carrière gezet heeft, is de onbegrijpelijke stap naar Kunduz.

 • Goedkope Polen

  3 reacties
  Vanuit het kalme Luxemburg kreeg minister Henk Kamp (Sociale Zaken) de wind van voren. Aan De Telegraaf  liet hij weten dat hij Polen en andere migranten uit Oost-Europa naar hun eigen land wil terugsturen zodra ze hier hun baan kwijtraken.
 • De aftocht van Mubarak

  Reageer
  Heeft u de afgelopen 2 weken ook onafgebroken voor de televisie naar de ontwikkelingen op het Tahrirplein in Cairo zitten kijken? En heeft u, met de feestvierende Egyptenaren, opgelucht adem gehaald toen Mubarak onverwacht maar werkelijk van het toneel verdween?
 • Handelshuis eredivisie

  1 reactie

  Als liefhebber van de balsport heb je een geldig excuus om zo nu en dan naar het stadion te gaan. Je loopt de kans om een speler te zien die iets kan wat andere spelers niet kunnen. Een goal maken uit een onmogelijke hoek, een niet te missen voorzet geven of als het per se nodig is de tegenstander (vijand) een doodschop verkopen.

 • Zuinige Hollander

  Reageer
  Volgens een tamelijk twijfelachtig, maar toch alom beleden denkbeeld combineert de Nederlander in het algemeen iets in zich van zowel de dominee (voor de wekelijkse preek), als de koopman (die het geld in het laatje brengt).
 • De schuld van de Turken

  2 reacties
  Ik neem aan dat ze het in kringen van Wilders c.s. vergeten zijn, maar ooit waren er tijden, andere tijden, waarin de gastarbeider als zodanig graag en tot zo ongeveer elke wederdienst bereid, uit zijn land van herkomst naar Nederland gehaald werd.
 • De ambtenaar

  4 reacties
  Ik weet niet helemaal zeker of je als je voor het Gemeentelijk Vervoerbedrijf in Amsterdam werkt, als ambtenaar door het leven gaat. Nuttig ben je in elk geval wel.