of 59082 LinkedIn

Frank Bluiminck

Frank Bluiminck (1968) is sinds 1 maart 2016 directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Daarvoor werkte hij bijna 7 jaar voor ActiZ, de brancheorganisatie voor verpleeg-, verzorgingshuiszorg en thuiszorg, als lid van het MT en plaatsvervangend directeur. 

Daar ging een periode bij de FNV Vakcentrale vooraf, waar Bluiminck ervaring opdeed in het sociaal-economisch beleid en de arbeidsverhoudingen in Nederland. Ook werkte hij bij het UAF, een stichting die vluchteling-studenten begeleidt in het (hoger) onderwijs in Nederland.

Frank Bluiminck is opgeleid als Bestuurskundige aan de Universiteit Twente, met speciale aandacht voor Internationale Betrekkingen.

www.vgn.nl

 • Blind stemmen kan, maar het zal op de tast moeten

  Reageer

  Er zijn best veel Nederlanders die bij de komende verkiezingen niet stemmen of stemmen zonder een verkiezingsprogramma te hebben gezien. Dat is voor mensen met een beperking onbegrijpelijk. Zij bereiden zich vaak goed voor en moeten enorm veel moeite doen om hun stem te kunnen uitbrengen. Een toegankelijk stemhokje is voor hen immers nog geen lang geen werkelijkheid.

 • Participatie is zorg voor de zorg

  Reageer

  Hebben terrorisme en zorg iets met elkaar te maken? Niet direct zou je denken. Toch zag ik in de Brusselse wijk Molenbeek hoe deze werelden elkaar ontmoetten. De gebroeders Abdeslam runden er hun café Les Béguines, voordat ze hun terroristische aanslagen pleegden in Parijs. Het café ging natuurlijk dicht en werd een besmette plek in een toch al met problemen overladen wijk. Met hulp van zorgorganisaties breekt de buurt nu met het belaste verleden en een slecht imago. Het café wordt verbouwd tot een buurtcentrum...

 • Passend onderwijs..? Even Apeldoorn bellen

  1 reactie

  Ik moest weer aan deze succesvolle reclamecampagne denken, toen ik de rapporten las over het passend onderwijs. Kent u het nog? Iemand belandde in een hachelijke, hilarische situatie en ‘even Apeldoorn’ bellen was alles wat nodig was om het op te lossen.

 • Leren van Hardenberg

  1 reactie

  De Nederlandse burger denkt dat het wel goed zit met de toegankelijkheid van ons land voor mensen met een beperking. Vaak hoor je “Het is hier toch best goed geregeld” en nog vaker “Zo erg zal het niet zijn”. Maar de ervaringen van gehandicapten op de arbeidsmarkt, met het woningaanbod en in het onderwijs vertellen een heel ander verhaal.

 • Geen veiligheidshuis kan zonder gehandicaptenzorg

  Reageer

  Het besef dat een aanzienlijk deel van onze gevangenen, verslaafden, dak- en thuislozen ook een licht verstandelijke beperking heeft, neemt toe. Ze zijn natuurlijk niet minder verslaafd en een strafbaar feit blijf een strafbaar feit. Maar het toenemende inzicht biedt wel een basis voor een veel effectievere ondersteuning en begeleiding.

 • Dubbel gestraft

  3 reacties

  Jonge mensen met een verstandelijke beperking moeten vaak na hun 20e het Voortgezet Special Onderwijs verlaten. Voor hen is er geen vervolgonderwijs en daardoor is er op de arbeidsmarkt geen werk voor ze. Dan word je in feite dubbel gestraft. Vijf studenten van de Hogeschool Amsterdam vragen met een petitie aan de Tweede Kamer aandacht voor deze groep. Een actie die uit m’n hart is gegrepen.

 • Blinde vlek bij gemeenten

  2 reacties

  Theo kreeg op z’n 20e een brommerongeluk waarbij hij ernstig hersenletsel opliep. Met steun van zijn ouders en een ambulant begeleider krabbelt hij op. Totdat hij een stap wil maken naar zelfstandigheid. Die stap is groot. Te groot. Er is tijdelijk intensieve zorg nodig, in combinatie met een eigen woonplek. Op dat moment is Gerard zeer gebaat bij een gemeente die de verantwoordelijkheid voor deze specifieke Wmo-zorg op zich neemt...