of 64231 LinkedIn

Esther Walstra

Esther Walstra is redacteur bij Binnenlands Bestuur

@Ewalstra
ewalstra@binnenlandsbestuur.nl 

 • Vingers branden

  Reageer

  Voorleggen, doorverwijzen, in de week zetten, terugkoppelen, overleggen, uitstellen en voor je het weet zit jouw ambtelijke pareltje alweer maanden in ‘de pijplijn’. Een door de wol geverfde gemeenteambtenaar is deze werkdynamiek gewend. 

 • Mensen willen helpen

  3 reacties

  Groningse moeders die maxi-cosi’s, kinderwagens en kinderkleding inzamelen. Een Amsterdamse yogaclub die draagdoeken verzamelt omdat dat het vluchten met kinderen wat makkelijker maakt. Gelukkig is een groot hart voor ontheemden niet uitsluitend voorbehouden aan onze oosterburen.

 • Verrijkt doorwerken

  4 reacties

  Demotie staat voor degradatie, mislukking, vergane glorie. Opper je dit als de oplossing voor het ‘ouderenprobleem’ bij de overheid, dan zeg je dat leeftijd en functioneren met elkaar te maken hebben. Dat is stigmatiserend en vooral onterecht.

 • Invoelingsvermogen

  10 reacties

  Bewoners van de stad Groningen zijn het gelukkigst van heel Europa, bleek uit een onderzoekje dat het nieuws gisteren haalde. De wetenschappelijke waarde van de onderzoeksmethode is twijfelachtig, maar mocht het toch kloppen dan ligt de reden voor de hand: het opstappen van burgemeester Peter Rehwinkel.