of 63561 LinkedIn

Diana Teunissen

Diana Teunissen is sinds december 2013 lid van de directie van het Nationaal Archief. Tot haar portefeuille behoren onder andere de ontwikkeling en het beheer van de digitale infrastructuur, kennisontwikkeling en innovatie, advies en dienstverlening. Daarnaast vervult zij de rol van Chief Information Officer. Diana werkte eerder bij de Inspectie van het Onderwijs als directeur Bedrijfsvoering. Daarvoor werkte zij bij de Raad voor de Kinderbescherming en bij de Koninklijke Landmacht in verschillende functies als organisatieadviseur, controller en manager.

 • Blast from the past

  Reageer

  U weet het inmiddels wel, archieven digitaliseren in rap tempo. Jonge archieven worden digitaal geboren en papieren archieven worden gedigitaliseerd. Dat maakt archieven makkelijker raadpleegbaar, vanaf iedere plek ter wereld. En het vergroot de mogelijkheden voor gebruik, participatie en onderzoek. Want archiveren is zó veel meer dan bewaren. Heeft u al beeld bij het ongelofelijke potentieel van al dat digitale materiaal voor uw gemeente of regio?

 • Restaurant met open keuken

  2 reacties

  Bij audits wordt wel het adagium gehanteerd: ‘tell me, show me, proof me’ . We kunnen het erover hebben, maar dan blijft het abstract en op afstand. We kunnen het laten zien, dan komt het dichter bij en begint het te leven. Maar bewijs het, maak de vertaling naar de praktijk en dan pas zien we wat echt werkt en wat niet. En dat hebben we ook ervaren toen we bij het Nationaal Archief aan de slag gingen met machine learning.

 • Webarchivering: “does it spark joy?”

  3 reacties

  Does it spark joy? Om mij heen hoor ik iedereen praten over de nieuwe Netflix hit: tidying up with Marie Kondo. Marie Kondo geeft vooruitstrevend opruimadvies. Ze gaat met mensen hun dichtgeslibde huis door om bij alle spullen te vragen: does it spark joy? Zo niet, dan moet het weg. En wat verdwijnen er veel spullen in de prullenbak! Het lijkt voor velen een inspiratiebron, want iedereen lijkt zich bij al zijn spullen af te vragen: word ik er blij van? Of kan het weg?

 • Slapeloze nachten

  Reageer

  In één week bekeek ik een aflevering van Tegenlicht over ‘Deep Fake’, een documentaire over Bellingcat ‘Truth in Post-Truth World’ en woonde ik een lezing bij van Inge Philips-Bryan over cybersecurity. Je zou van minder slapeloze nachten krijgen.

 • Goede nachtrust by design

  1 reactie

  Stel je voor: de gemeenteraad vraagt hoeveel bomen er gekapt zijn voor de aanleg van een weg. Dat is niet op die manier geregistreerd. De wethouder laat twee medewerkers in een berg informatie zoeken naar het antwoord. Wrevel in de raad. Politiek gedoe. En medewerkers die even niet verder kunnen met een beleidsvoorstel.