of 63966 LinkedIn

André Moerman

Mr. André Moerman is gespecialiseerd in de juridische aspecten van schulden. Met de website schuldinfo.nl stelt hij juridische informatie voor hulpverleners beschikbaar en als docent verzorgt hij incompany scholing.
André geeft leiding aan Hulp bij geldzaken bij Bindkracht10 en is voorzitter van de signaleringscommissie van de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR / Sociaal Werk Nederland). Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel.

E-mail: info@schuldinfo.nl
Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/andremoerman66
Twitter: @schuldinfo

 • Schuldhulp? U wordt geregistreerd!

  5 reacties

  Stelt u zich voor. Er wordt aangebeld. Een medewerker van de gemeente biedt aan om u te helpen. De gemeente heeft namelijk bericht gekregen dat u een beginnende huurschuld heeft. U schrikt, want het is eigenlijk iets waar u zich voor schaamt. 

 • Wat kun je met 12 liter water?

  5 reacties

  Wat zou u als alleenstaande moeder doen met een rantsoen van 12 liter water? Babybadje vullen en flesvoeding aanmaken? Kind douchen? Vergeet het maar, dat kost al gauw 50 liter. Het toilet doorspoelen? Na twee keer heb je dan niets meer over om thee te zetten, een pan rijst te koken of een bonte was te draaien. Jammer, maar helaas…

 • Te kleine voet

  3 reacties

  Ook mensen met schulden hebben recht op leven. Wanneer een deurwaarder beslag op loon legt, moet een deel van het inkomen beschikbaar blijven. Dat is de wettelijk vastgestelde ‘beslagvrije voet’. Met nèt voldoende huishoudgeld om de huur en de energierekening te betalen en de noodzakelijke boodschappen te doen. De rest gaat naar de schuldeisers. Tot zover de theorie.

 • Failliet

  Reageer

  Keer op keer komt de Wanbetalersregeling zorgverzekering in opspraak. RTL-nieuws berichtte begin februari dat 120.000 verzekerden al jaren geen premie betalen. De totale premieschuld is al opgelopen tot bijna één miljard euro. Volgens de PVV moet bij wanbetaling dan maar de verzekering stoppen. Maar ligt het nou aan de mensen of aan de regeling? Tijd om de balans op te maken.

 • Kat in ‘t nauw

  5 reacties

  Mensen met schulden staan onder grote druk. Schuldeisers willen geld zien en voeren die druk op. Gemeenten bezuinigen op hulp aan mensen met schulden en stellen strengere eisen. De verleiding is dan groot om in zee te gaan met bureautjes die snelle verlossing van alle schulden beloven. Niet zelden ontvangt de schuldenaar hoge rekeningen en blijkt de schuld alleen maar gegroeid. Gelukkig geldt een verbod op schuldhulp tegen betaling. Maar hoe lang nog?

 • Grenzeloos CJIB

  13 reacties

  Niet de meest geliefde organisatie: Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Het boetekantoor van Nederland verwerkt dagelijks enorme aantallen. Het CJIB heeft al navenant veel bevoegdheden om die boetes te innen. Met hun meest recente troef overspeelt het CJIB echter zijn hand. Ook voor het innen van boetes zijn grenzen.

 • Windhappende wanbetalers?

  4 reacties

  Het is de belastingdienst al jaren een doorn in het oog, mensen die wel kunnen betalen, maar niet willen betalen. Speciaal voor deze groep gelden strenge regels. Gemeenten en waterschappen blijken deze regels echter ruim toe te passen, waardoor 'niet-kunners' de klos zijn.