of 63966 LinkedIn

College Amstelveen neemt afscheid van dienstauto

De burgemeester en de wethouders van Amstelveen laten zich niet meer vervoeren met de dienstauto. Het college heeft het gebruik van de dienstauto geschrapt vanwege bezuinigingen
2 reacties
De burgemeester en de wethouders van Amstelveen laten zich niet meer vervoeren met de dienstauto. Het college heeft het gebruik van de dienstauto geschrapt vanwege bezuinigingen.

Kritisch
De gemeente Amstelveen moet de komende jaren de hand flink op de knip houden. Volgens wethouder Herbert Raat (VVD) wil de gemeente bij het bezuinigen echter ook ‘kritisch kijken naar de eigen budgetten’. ‘Wat betreft de collegebudgetten is de enige, in financieel opzucht nog interessante post, het schrappen van de dienstauto’, laat hij weten op de website van de gemeente Amstelveen. Raat wijst ook op een andere inkrimping die binnen het college al heeft plaatsgevonden: ‘Het werk wordt nu met vier in plaats van vijf wethouders gedaan’.

50.000 euro
Burgemeester en wethouders zullen voortaan meer gebruik moeten gaan maken van taxi’s. Ondanks dat, bespaart de gemeente met het inleveren van de dienstauto volgens Raat jaarlijks nog altijd 50.000 euro. Voor de chauffeur van de dienstauto zal gezocht worden naar een geschikte functie binnen het raadhuis.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.