carrière / Partnerbijdrage

De kracht van senioriteit

De kracht van senioriteit. Duurzaam inzetbaarheidsbeleid (senior) professionals

16 december 2021

Ontgroening en vergrijzing van het personeelsbestand maken het noodzakelijk om gericht aandacht te besteden aan duurzaam inzetbaarheidsbeleid van (senior) professionals. In deze bijeenkomst worden praktijkervaringen gedeeld en wetenschappelijke kennis uitgewisseld. Voorbij de clichés en de open deuren, naar een nieuwe waardering van de kracht van senioriteit.

Hybride expertisebijeenkomst | Gemeente Groningen | Donderdag 27 januari 2022 | 13.00 uur – 16.15 uur | Meld je onderaan deze pagina kosteloos aan.

Vanuit een positief psychologische benadering wordt ingegaan op onze soms stereotype kijk op en mogelijkheden van mensen in alle loopbaanfases tot hun pensioengerechtigde leeftijd of zelfs daarna. Hoe je loopbanen gezond, welvarend, uitdagend en productief kunt laten invullen. Hoe je met omdenken het ‘huis van werkvermogen’ en mensen een extra boost kunt geven. Hierbij wordt de kracht van senioriteit expliciet, op interactieve wijze en voorzien van Groningse kleur, voor het voetlicht gebracht.

 

Beatrice van der Heijden, Johan Kok (Senior Managing Consultant POSG) en HR-professional Heleen van der Kooi van gemeente Groningen mengen inzichten op een speelse interactieve manier met de rijke praktijk van o.a. de gemeente Groningen en andere organisaties. Ze nemen ons mee voorbij de ‘open deuren’ naar verrassende nieuwe manieren van kijken.

 

Programma

13.00 uur – 13.30 uur  Ontvangst
13.30 uur – 14.00 uur  Welkom en introductie door Jan-Willem Kok (POSG) en Christien Bronda (Gemeente Groningen)
14.00 uur – 14.30 uur  Huis van werkvermogen en senioriteit gemeente Groningen
14.30 uur – 16.00 uur  Inleiding Beatrice van der Heijden Kijk op de kracht van senioriteit
16.00 uur                     Afronding: Wat ga jij doen tot je pensioen?


Sprekers

Prof. dr. Beatrice I.J.M. van der Heijden is hoofd van de leerstoelgroep Strategisch HRM en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bekijk hier het Linkedin profiel van Beatrice >


Johan Kok RL is Senior Managing Consultant bij POSG en geregistreerd Loopbaanprofessional bij het Career Management Institute. Bekijk hier het Linkedin profiel van Johan Kok >


Heleen van der Kooi is Adviseur Mobiliteit bij de Gemeente Groningen en geregistreerd loopbaanprofessional. Zij is gespecialiseerd in loopbaancoaching voor ouderen. Bekijk hier het LinkedIn-profiel van Heleen van der Kooi >

 

Praktisch

Deze bijeenkomst is zowel fysiek bij te wonen (mits de dan geldende maatregelen het toestaan) als online te volgen.

 

De bijeenkomst vindt plaats bij de Gemeente Groningen. Adresgegevens:
Harm Buiterplein 1
9723 ZR  Groningen


Kies je voor online bijwonen? Een dag voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een tweede mail met de inloggegevens. Vanaf 13.15 uur kun je de live stream in. De webinar start 13.30 uur.

 

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, maar het aantal plekken is beperkt.


Nu aanmelden

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.