Advertentie
carrière / Nieuws

Lager loon voor alle topfunctionarissen overheid

Vanaf januari 2016 gaan de topfunctionarissen in alle (semi-) publieke sectoren niet meer dan 179.000 euro bruto per jaar verdienen.

17 november 2015

Vanaf januari 2016 gaan de topfunctionarissen in alle (semi-) publieke sectoren niet meer dan 179.000 euro bruto per jaar verdienen. Dit maximumbedrag gold sinds begin 2015 al, maar nog niet voor de topmensen in de zorg, woonsector en het wetenschappelijk onderwijs.

Lagere loonschalen
In deze drie sectoren moesten eerst nog andere, lagere schalen worden vastgesteld. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) laat dinsdag aan de Tweede Kamer weten dat de Wet Normering Topinkomens (WNT) binnenkort ook voor hen geldt.

Nieuwe benoemingen
De maatregel geldt voor nieuwe benoemingen. Voor de huidige bestuurders in de overheidssector met een hoger topsalaris geldt een overgangsrecht. Hun loon wordt de komende jaren in fases teruggebracht naar maximaal 179.000 euro, evenveel als een ministerssalaris. Voorheen mochten publieke topmensen nog 130 procent van een ministerssalaris verdienen. Dat werd in 2015 verlaagd naar 100 procent. De WNT wordt later verder uitgebreid zodat nog meer medewerkers een lager maximumloon ontvangen. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Dan mis ik nog een beperkende regeling voor emolumenten en andere te bedenken secundaire en tertiaire bijkomstigheden......................
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Helemaal eens met Opmerker; het uitgangspunt van aanpassing van de basis is aardig, het kan echter toch niet zo zijn dat dit aan de andere kant gewoon weer gecompenseerd wordt door de bonus- en emolumententruccendoos te openen"; hier trapt toch geen burger meer in!?!?!?!? En dreigt men met vertrek; laten gaan! Er staat een hele "jonge" generatie capabel personeel achter de deur te wachten om ervaring in deze functies op te doen en die hebben geen probleem met deze "beperking" van een max tot aan ministerssalaris! Kan men aantonen dat men meer publiek afbreukrisico heeft en over meer gevolgen dan de premier dan kom vooral je voordracht doen en dan kan de maatschappij bepalen of je het verdient of KRIJGT!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie