Advertentie
carrière / Nieuws

Korpsbeheerders: kort geding tegen politiebonden

De korpsbeheerders van drie Zuid-Hollandse korpsen spannen een kort geding aan tegen de politiebonden, als deze niet afzien van de acties om het verkeer op wegen te vertragen.

02 mei 2012

De korpsbeheerders van de politiekorpsen Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid spannen een kort geding aan als de politiebonden de aangekondigde verkeersacties donderdagmiddag doorzetten.

Onacceptabel
De rechtszaak dient donderdagochtend voor de rechtbank in Utrecht. Dat heeft een woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag woensdag gezegd. ,,De acties zoals nu gepland, zijn onacceptabel. Wij hebben bezwaar omdat dit de kans op noodhulp vertraagt.''

Stapvoets
De politiebonden ACP, NPB en VMHP willen donderdagmiddag vanaf 16.30 uur op toegangswegen rond Rotterdam, Den Haag en Dordrecht stapvoets rijden waardoor ,,flinke verkeersvertragingen’’ ontstaan. De bonden willen snelwegen uit veiligheidsoogpunt ontzien. De bonden zeggen de uitkomst van het kort geding af te wachten. ,,We zijn vol vertrouwen. We geven garanties dat de noodhulp geen overlast ondervindt'', aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

Immoreel
De korpsbeheerders vinden de acties immoreel. ,,Nu dupeer je de burgers, terwijl je ze bij wijze van spreken volgende week weer hard nodig hebt voor opsporingsactiviteiten'', aldus de woordvoerder van Van Aartsen. De bonden vinden daarentegen juist dat de korpsbeheerders zich bij minister Ivo Opstelten hard moeten maken voor een betere cao voor politieagenten.

Harde acties
De bonden voeren al weken acties voor een betere cao. Van onderhandelingen is geen sprake, maar de bonden praten wel met de minister over de hervatting ervan. Na het vorige week gesloten begrotingsakkoord, waarin staat dat de salarissen van ambtenaren niet worden verhoogd, kondigden de bonden al aan dat de acties harder moesten worden. De vakbonden spraken van ,,een politieke afspraak die voor politiemensen onacceptabel is als die niet voor iedereen geldt''. ACP, NPB en VMHP vinden het niet eerlijk dat voor politiemensen een nullijn moet gelden, terwijl in de cao voor gemeenteambtenaren wel loonsverhogingen zijn afgesproken.

ANWB
De ANWB is evenmin blij met de acties. ,,We zijn niet tegen actievoeren, maar we vragen ons af: moet je het verkeer gaan hinderen?’’, aldus een woordvoerder. ,,De politie heeft in het verleden zelfs acties van andere brancheorganisaties als transporteurs en landbouwers afgewezen.’’ De ANWB waarschuwt automobilisten de regio’s te mijden, als de acties mogen doorgaan.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gerard V. / handhaver
Zie het resultaat van versnipperde CAO's in ambtenarenland. Zulke acties krijg je als je over de rug van ambtenaren Nederland weer financieel gezond wil maken. En nu maar zien of de rechter in Nederland echt zo onafhankelijk is als men wil laten voorkomen. En.. wat een krokodillentranen van die bugemeesters. Zij hebben nog niet zo lang geleden een fikse salarisverhoging ontvangen dus dat is wel erg gemakkelijk praten over iemand anders portemonnaie. Hermandad van Nederland hou je rug recht!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie