carrière / Partnerbijdrage

“Zorg voor vitaliteit binnen uw organisatie”

Preventief ziekteverzuim voorkomen.

03 januari 2022
toine.jpg

Volgens het CBS was het ziekteverzuim onder werknemers in het derde kwartaal op het hoogste niveau sinds 2003: 4,6 procent. Deze zorgelijke trend is zichtbaar in alle sectoren, waarbij de zorg koploper is met 7,3 procent.

Deze situatie is voor de meeste werkgevers herkenbaar. Voor Toine van Loon, initiatiefnemer van Everybody Groep, was het ook geen verrassing. Desondanks blijft hij zich erover verwonderen: ”Ik vind dat zo zonde en onnodig. Waarom wordt er niet meer gekeken naar preventie? Waarom proberen sommige werkgevers pas achteraf de schade te beperken in plaats van preventief ziekteverzuim te voorkomen?”

Win-winsituatie

Meer dan helft van het ziekteverzuim is niet-werkgerelateerd. Daarom is het belangrijk om alle aspecten van iemands leven nader onder de loep te nemen. Van Loon: “Waar zitten de knelpunten, op de werkvloer of in iemands privéleven? Werkgevers vergeten het totaalplaatje van hun medewerkers, de factoren die kunnen leiden tot ziekteverzuim en uitval. En dat is nu juist het werkterrein van Everybody Groep: wij stellen de mens centraal en helpen werkgevers om preventief de vitaliteit van hun werknemers te verhogen. Wij doen dat op verschillende manieren: van leefstijlanalyse, ontstress- en vitaliteitsprogramma’s tot en met zelfs detachering of contractovername. Everybody Groep biedt een combinatie van arbodienst en verzuimbegeleiding, waarbij we altijd oplossingsgericht werken. Ons doel: een win-winsituatie voor werkgever én werknemer.”

Uit balans

In deze coronaperiode zijn er ook uitzonderlijke situaties, waarin een standaardaanpak ontoereikend is. Door alle coronamaatregelen kan het gebeuren, dat het evenwicht tussen werk en privé of zorgtaken uit balans is geraakt. Hoe kun je personeelsleden helpen, als hun partner of kinderen ziek thuis zitten? Hoe ga je als werkgever om, wanneer een deel van je personeel in quarantaine moet?

Van Loon: “En hoe zorg je voor een ziek personeelslid? Wat je vooraf kunt voorkomen, dat probeer je te doen. Wij als Everybody Groep kunnen ook helpen tijdens én na de periode van ziek-zijn. Wij helpen de werknemer om structureel te werken aan zijn/haar gezondheid. Daarnaast denken wij met de werkgever mee om het problemen van ziekteverzuim en uitval structureel op te lossen.”

Andersom Denken

Everybody Groep heeft, op basis van haar jarenlange expertise en ervaring, een aanpak ontwikkeld: Andersom Denken, waarbij de werkgever kiest voor vitale werknemers. Van Loon: “Op die manier kun je als werkgever gericht investeren in vitaliteit binnen je organisatie. Mijn advies: zorg voor vitale werknemers. Een belangrijke investering voor nu en in de toekomst, juist in deze uitdagende tijden.“

www.everybodygroep.nl/andersom
info@everybodygroep.nl
088-246 04 04
06 19 52 60 08

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.