carrière / Partnerbijdrage

‘Nu van Werk naar Werk’

De positieve oplossing voor hoge verzuimcijfers.

28 maart 2022
Ziekteverzuim

Ziekteverzuim komt helaas maar al te vaak voor. Dat is zowel voor de zieke medewerker als voor de werkgever vervelend. Gelukkig kan Everybody Groep beide partijen hierbij helpen. Zowel op het gebied van preventie als op het gebied van (na)zorg.

Werkomgeving als fijne basis

Een belangrijke factor bij het tegengaan van ziekteverzuim is de werkomgeving. Een gezonde en veilige werkomgeving, volgens de richtlijnen van de Arbowet, heeft een positieve uitwerking op werknemers. Op de werkvloer voorkom je hiermee ongevallen en ziekteverzuim. 

Naast een goed Arbobeleid moet de werkgever ook ervoor zorgen, dat er een prettige en veilige werkomgeving heerst. Veilig, zowel letterlijk als figuurlijk. De tevreden werknemer, die zich ‘thuis’ voelt op de werkvloer, zal ook minder snel uitvallen. Daarnaast is het uiterst belangrijk, dat een  werkgever tijdig ingrijpt wanneer een werkomgeving ‘verziekt’ raakt.

Tijdig inschakelen van professionele hulp

Weet een werkgever niet precies hoe je een werkomgeving veilig en gezond kunt maken en houden, dan kan hij/zij Everybody Groep inschakelen: dé all-in partner voor werk en gezondheid. Wij kunnen elke werkgever ontzorgen op het gebied van gezondheid en werk. Van arbo arts, fysiotherapeut, psycholoog tot en met leefstijlcoach.  Onze arbo arts kan onderzoeken of een werkplek aan de eisen van een gezonde en veilige werkomgeving voldoet. De bevindingen worden met de werkgever gedeeld, maar daarnaast bieden wij ook oplossingen op maat. Voor werkgever én werknemer.

Moet een werknemer begeleid worden tijdens zijn/haar ziekteverzuim? Het multidisciplinair team van Everybody Groep kan op meerdere fronten iets betekenen voor de werknemer én werkgever. Wij beschikken over jarenlange ervaring en expertise om ziekteverzuim structureel op te lossen via een toekomstgerichte oplossing zoals ‘Nu van Werk naar Werk’.

Positieve oplossing voor werkgever én werknemer

Is er onverhoopt een lastige of onwerkbare werksituatie ontstaan? Dat kan, maar gelukkig heeft Everybody Groep hiervoor de ’Nu van Werk naar Werk’-aanpak gecreëerd. Dit houdt in, dat wij samen met de werknemer eraan werken om een moeilijke werksituatie in positieve zin te veranderen. Op die manier ervaart de werknemer nieuwe kansen, andere perspectieven en veel meer werkplezier…in een andere werksituatie. Wij van Everybody Groep zijn ervan overtuigd, dat wij voor elke werknemer passend en leuk werk kunnen vinden. Zo brengen wij de vastlopende werknemer letterlijk …van werk naar nieuw werk.  Hiermee ontzorgen wij gelijktijdig de werkgever. Kortom, een duidelijke win-winsituatie.

Wat houdt ‘Nu van Werk naar Werk’ in? 

Wanneer een oplossing bij de huidige werkgever uitgesloten is, nemen wij het huidige arbeidscontract over. Ongeacht of de werknemer ziek thuis zit of nog (deels) werkt. De werknemer komt direct in loondienst bij Everybody Groep en behoudt daarmee de zekerheid van een inkomen. Dit overgangstraject regelen wij met werknemer en werkgever. Vervolgens kan de werknemer bij Everybody Groep rekenen op omscholing, coaching en professionele hulp, zodat hij/zij kan doorstromen naar de ideale werkplek.

Klinkt goed? Dan is onze boodschap aan werkgevers en werknemers: blijf niet onnodig hangen in een negatieve werksituatie, maar neem vrijblijvend contact met ons op.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.