carrière / Partnerbijdrage

Datageletterdheid: 3 zaken die iedereen moet weten

Waarom werken aan onze datageletterdheid?

04 november 2022
Datageletterdheid

Data maken deel uit van ons hele leven, ongeacht of en in welke branche we werken, hoeveel technologie we gebruiken en hoe we 'informatie' krijgen over wat er in onze wereld gebeurt. Maar begrijpen we deze data volledig? Weten we bovendien hoe we het het beste kunnen gebruiken en delen met anderen? Is onze datageletterdheid hoog genoeg?

Gelukkig zijn er veel infographics en mooie grafieken! Deze data visualisaties helpen bij het vertalen van getallen in zinvolle inzichten die je kan inzetten om beslissingen te nemen, zelfs als je een beetje 'datafobisch' bent. Maar als je dat bent, ben je niet de enige. Hoewel een goed begrip van data een essentiële vaardigheid is op de werkvloer, lopen de meeste organisaties achter (Gartner).

Om data visualisaties te kunnen maken en volledig te begrijpen, moeten we eventuele angsten overwinnen en meer data-savy worden. We delen daarom hieronder de relevante basisinformatie, zodat jij en jouw team meer plezier en gemak hebben om met data te (gaan) werken.

1. Wat is datageletterdheid?

Datageletterdheid is het vermogen om data te lezen, met data te werken en over data te communiceren door deze in de juiste context te plaatsen. Het gaat om meer dan alleen cijfers begrijpen en ermee werken, het gaat om de waarde van werken met data in te zien, kritische vragen kunnen stellen en op de juiste manier data kunnen communiceren. 

In een organisatie met datageletterde medewerkers kunnen de specialisten op basis van kwalitatief goede en betrouwbare data inzichtelijke data visualisaties maken, die aansluiten op wat er in de rest van de organisatie leeft. De rest van de organisatie snapt wat ze nodig hebben en weten dit duidelijk en helder uit te leggen aan de specialisten. Er is geen 'gat' tussen kennis van de werkvloer en kennis van de data. Samenwerken is hierdoor gemakkelijk en leuk.

De organisatie met datageletterde medewerkers heeft medewerkers die positief staan tegenover het gebruik van data. Ze zien de mogelijkheden en de kansen. Ook zijn deze medewerkers kritisch; niet alles wat kan en mag, moet ook worden gedaan met de data. Er wordt ethisch verantwoord omgegaan met gegevens.

Het laatste kenmerk van een organisatie met datageletterde medewerkers is de voelbare eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers. Er wordt pro actief op zoek gegaan naar scholing en training, omdat de technologische ontwikkelingen snel blijven gaan. Hierbij wordt er veel gebruik gemaakt van kennis in eigen huis. Tevens zien we dat er ruimte is om van fouten te leren en dat medewerkers zich vrij voelen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om de kwaliteit en integriteit van de data, inzichten en besluitvorming.

2. Waarom is datageletterdheid belangrijk?

Datageletterdheid is belangrijk om onze organisatie doelstellingen te behalen en resultaten te vergroten. 

“Datageletterdheid is belangrijk geworden, voor bijna iedereen. Bedrijven hebben meer mensen nodig die data kunnen interpreteren, inzichten kunnen opdoen en in de eerste plaats de juiste vragen kunnen stellen. Dit zijn vaardigheden die iedereen kan ontwikkelen, en er zijn nu veel manieren voor individuen om zichzelf bij te scholen en voor bedrijven om hen te ondersteunen, hun capaciteiten te vergroten en verandering te stimuleren. Inderdaad, de data zelf is hier duidelijk over: datagedreven besluitvorming verbetert de bedrijfsprestaties aanzienlijk.”

Josh Bersin en Marc Zao-Sanders in Harvard Business Review

Hoewel datageletterdheid steeds belangrijker wordt op de werkvloer, missen de meeste medewerkers in organisaties deze vaardigheden. Werknemers die datageletterd zijn, zullen eerder zeggen dat ze zeer goed presteren. Als je je afvraagt ​​hoe je eigen vaardigheden het doen, lees dan deze uitspraak van Thomas Redman.

“Tot voor kort konden mensen data gemakkelijk negeren in hun dagelijkse werk. De 'nerds' van het bedrijf waren geïsoleerd in gespecialiseerde afdelingen, technologie deed de alledaagse dingen en managers konden de voordelen van verbeterde datakwaliteit wegpoetsen met de houding: 'Het gaat prima met ons. Waarom zou je je druk maken?’ Maar nu komt daar verandering in. Het hoofdresultaat van mijn meest recente "scan" van het data werkveld is dat angst de plaats heeft ingenomen van apathie als de grootste vijand van data... Je kunt een geloofwaardige leider worden en de angst voor data in je team en je eigen angst verdrijven door het vergroten van je capaciteiten en het inspireren van de hele afdeling om data te omarmen.”

Thomas C. Redman in Harvard Business Review

3. Zijn datageletterdheidsvaardigheden moeilijk te ontwikkelen?

Als het zo belangrijk is, waarom ontbreekt het dan op de werkvloer? Een belangrijke reden is dat leidinggevenden deze vaardigheden zelf niet (genoeg) hebben. Het feit dat datageletterde werknemers doorgaans geïsoleerd zijn in IT- of BI-teams, helpt collega's ook niet om deze knowhow te delen en te verspreiden. Natuurlijk, sommige mensen zijn nog niet hersteld van die vreselijke wiskundeles op de middelbare school. Maar is werken met data alleen maar werken met getallen? Zeker niet! Alle soft skills zoals communiceren, kritisch handelen en het hebben van een juiste houding horen ook bij datagedreven werken! Het is een complex speelveld van veel aspecten die met elkaar in verbinding staan. En al deze uitdagingen zijn begrijpelijk, maar kunnen wel degelijk worden overwonnen. Veel mensen met verstand van zaken hebben moeite om het voor beginners eenvoudig te houden, vandaar deze blog om je te helpen langzaam enkele basisprincipes te begrijpen om wat vaardigheden en meer vertrouwen te krijgen. Natuurlijk helpt Datacompetent organisaties tevens op veel andere manieren. Wil je weten hoe? Lees hier meer. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.