Advertentie

Friesland wil aangifte tegen ex-Statenlid PVV

Volgens de provincie zijn gesprekken met Buisman, die in maart de Staten verliet, over terugbetaling op niets uitgelopen. Commissaris van de koning John Jorritsma wil daarom aangifte doen.

17 september 2015

De provincie Friesland wil aangifte doen tegen het voormalige PVV-Statenlid Pieter Buisman wegens verduistering. Volgens de provincie heeft Buisman in 2014 fractiegeld aan hemzelf uitbetaald. Het gaat om een kleine 18.000 euro.

‘Zonder onderbouwing’
Het ex-Statenlid stapte in het voorjaar van 2014 uit de PVV en ging daarna verder onder de eenmansfractie Buisman. Uit een accountantsonderzoek is onlangs gebleken dat hij de fractievergoeding ‘zonder onderbouwing’ naar zijn eigen rekening heeft overgemaakt. Bovendien is dat niet toegestaan, aldus de provincie. Statenleden krijgen een aparte vergoeding.

Geen terugbetaling
Volgens de provincie zijn gesprekken met Buisman, die in maart de Staten verliet, over terugbetaling op niets uitgelopen. Commissaris van de koning John Jorritsma wil daarom aangifte doen. Het besluit daartoe moet formeel worden genomen door Provinciale Staten. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Ach, hij kan altijd nog VVD-er worden. Daar kan hij rekenen op begrip.
Advertentie