Advertentie
carrière / Nieuws

D66-fractievoorzitter Paternotte meldt zich voor Tweede Kamer

De Amsterdamse fractievoorzitter Jan Paternotte (32) heeft zich beschikbaar gesteld voor de Tweede Kamer. Het is nog niet duidelijk op welke plek hij op de kandidatenlijst van D66 komt, maar informeel wordt hij wel als opvolger van Pechtold genoemd.

05 oktober 2016

Jan Paternotte, voorzitter van de D66-fractie in Amsterdam, wil de Tweede Kamer in. Hoe hoog hij terechtkomt op de lijst met kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart, wordt 23 november duidelijk. Dan wordt de lijst bekendgemaakt, meldt D66 woensdag.

Grote beslissingen
Paternotte wordt vaak genoemd als mogelijke opvolger van Alexander Pechtold. Hij is nu tien jaar actief in de gemeenteraad van Amsterdam en zag de fractie in die tijd flink groeien. Tien jaar terug was D66 de kleinste partij in de Amsterdamse raad, nu heeft de partij veertien raadsleden. Toch wil Paternotte zijn werkzaamheden voortzetten in politiek Den Haag. ,,Gemeenten hebben steeds meer te zeggen. Maar voor het onderwijs, integratie en veiligheid liggen de grote beslissingen nog altijd in Den Haag. Als je tien jaar in een gemeenteraad zit, zie je dat Den Haag vaak in de weg zit als mensen vooruit willen'', aldus Paternotte. (ANP) 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
"Als je tien jaar in een gemeenteraad zit, zie je dat Den Haag vaak in de weg zit als mensen vooruit willen'', aldus Paternotte. Grappige uitspraak voor een politicus, die vooruit wil en dus juist naar Den Haag wenst te gaan..
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie