Advertentie
carrière / Nieuws

Amsterdam beperkt loon top gemeentebedrijven

Amsterdam gaat paal en perk stellen aan de beloning van bestuurders van gemeentelijke bedrijven. De topsalarissen mogen voortaan niet hoger uitkomen dan 179.000 euro per jaar. Dat heeft het college van B&W vrijdag voorgesteld na een uitdrukkelijk verzoek van de gemeenteraad.

19 februari 2016

Amsterdam gaat paal en perk stellen aan de beloning van bestuurders van gemeentelijke bedrijven. De topsalarissen mogen voortaan niet hoger uitkomen dan 179.000 euro per jaar, voorheen ook de Balkenendenorm genoemd.

Aandeelhouder

De gemeente Amsterdam is aandeelhouder van 25 bedrijven. Ze is 100 procent eigenaar van onder meer het Havenbedrijf, afvalverwerker AEB, openbaarvervoerbedrijf GVB en theater Carré. In andere bedrijven heeft Amsterdam kleinere belangen.

Openbaar

De bedrijven moeten de beloning van de top ook openbaar gaan maken, staat verder in het voorstel. De verantwoordelijke wethouder Kajsa Ollongren bespreekt het op 16 maart met de gemeenteraad. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

faber
Ik vraag me wel eens of men wel eens kijkt naar wat een gemeentesecretaris mag verdienen bijvoorbeeld in verhouding tot wat een wethouder krijgt. Door al dat gemaximeer zonder het doorvertalen van alles wat daaronder zit worden salarissen bovenin het loongebouw erg in elkaar gedrukt. Want het is natuurlijk niet de bedoeling van de SP dat een maximum aan de top door vertaald wordt naar schaal 3 of 4. En dan verdient een wethouder die 80 uur per week draait niet veel meer dan gemeentesecretaris van een beetje stad. Zelfs een staatssecretaris verdient nauwelijks meer dan een gemeentesecretaris van een grote gemeente. Dat houdt natuurlijk een keer op. Want de gemeentesecretaris omlaag moet, dan moet de laag daaronder ook omlaag en daaronder ook etc etc
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
En daarom, waarde De Jong wordt de Noord Zuidlijn aangelegd: kun je op het onderste niveau het heen - en - weer krijgen door laag salaris, subsidietje hier subsidietje daar als je het netjes aanvraagt natuurlijk. Een soort van hondebrokjespolitiek.En voor de top één troost: wordt ziekenhuis directeur a la Mevr Sint
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie